Суспільство (відео)

День міста без святкувань і «покарання» для нардепів – головне з наради Чернігівської міської ради (Відео)

«Жодних заходів не плануємо. Зрозуміло, так. Тому що не час зараз святкувати. У нас будуть деякі заходи з відзначення працівників комунальних підприємств. Лікарів наших, військових, звісно, тому що завдяки їм маємо можливість жити, працювати, дивитися в завтрашній день у рідному місті. Ну, а якихось там заходів для містян чи урочистих прийомів ми не плануємо. І певна річ, що це не треба робити. Відсвяткуємо після Перемоги», — Олександр Ломако – в. о. чернігівського міського голови.

Також у Чернігові триває відновлення житлових будинків, що постраждали внаслідок ракетного удару по драмтеатру 19 серпня 2023 року. Про перебіг ремонтних робіт доповідав заступник начальника управління ЖКГ Євгеній Дейнеко. 

«Першочергово було зроблено тимчасове накриття, аби унеможливити потрапляння опадів до квартир, потім підрядники взялися до робіт. Першочергово це заміна всіх деревяних конструкцій, стропильна частина й очікується надходження металочерепиці, щоб більш активно розпочати роботи з накриття», — Євгеній Дейнеко – заступник начальника управління ЖКГ ЧМР.

За словами Євгенія Дейнека, планується завершити всі наявні роботи до початку опалювального сезону. Чи дійсно це буде так – час покаже.

Також під час наради відзвітував голова правління АТ «ОТКЕ» Олексій Щербина. Тема доповіді – відсутність у квартирах чернігівців гарячої води.

«Було відновлено майже для 90% споживачів гаряче водопостачання, на сьогодні до обіду буде запущено ще дві котельні, на які вчора не вистачило часу, аби їх розпломбував «ЧернігівГаз» і забезпечив подачу газу. – По суті, 100% ваших споживачів сьогодні після роботи матимуть гарячу воду? – Так, до обіду матимуть гаряче теплопостачання», — Олексій Щербина – голова правління АТ «ОТКЕ».

Наостанок – спіч Олександра Ломако про наболіле та важливе: можливий перерозподіл ПДФО військових із місцевих бюджетів. За словами виконувача обов’язків, у разі, якщо з бюджету Чернігова заберуть цей податок, місту доведеться відмовитися від багатьох благ, таких як безкоштовне харчування в школах, покращений громадський транспорт і систематичні послуги комунальників. «Повпливати» на неприйняття змін до бюджету Олександр Ломако закликає народних депутатів від Чернігівщини. 

«Це добре, що в’язні крутитимуть велосипед, нам краще житиметься. Але я хотів би, аби депутати, яких обрала громада міста Чернігова чи які з Чернігова, чи які приїжджають сюди на вихідних, чи чиї родичі тут живуть, щоб вони спільно з місцевим самоврядуванням боролися, щоб у містах залишилися кошти. Це все коштує грошей, а гроші у нас у бюджеті. Те, що йдеться про передачу ПДФО від утримання військових частин і так далі на державний бюджет, це буде велика біда», — Олександр Ломако – в. о. чернігівського міського голови.

Тож аби уникнути «великої біди», Олександр Ломако пропонує не пускати народних депутатів від Чернігівщини, які проголосують «за» зміни до бюджету, до міста.

«Заборонити в’їзд на територію міста депутатам, які підтримують обкрадання громад. Під час воєнного стану можна якось обмежувати права і свободи людей – будемо думати, як обмежити права і свободи народних депутатів, які проти людей голосуватимуть», — Олександр Ломако – в. о. чернігівського міського голови.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button