Суспільство (відео)

Збирають і доставляють продукти, плетуть сітки: Носівська молодь працює на Перемогу країни (Відео)

Громадська організація «Носівська активна молодь» до повномасштабного вторгнення займалася освітніми проєктами, облаштовувала громадський простір і згуртовувала молодь довкола себе. 24 лютого 2022 року назавжди змінило нашу країну і життя та діяльність кожного учасника організації. Віддавши всі грантові кошти з нового проєкту на потреби місцевої територіальної оборони, вони відкрили свій фронт допомоги. А щойно Чернігівщина була звільнена, почали доправляти допомогу в інші міста для цивільних.

«Вже з 4 квітня, щойно орки вийшли з нашої області, ми здійснили першу поїздку до Чернігова. І відвезли все необхідне нашим землякам, що були в місті. Коли їхали, я була просто в шоці – Чернігів пустий, дроти висять, усе валяється, наче якийсь апокаліпсис. Я так люблю Чернігів, завжди, коли приїжджала, такі емоції були, що це наш обласний центр, а тут приїжджаєш, бачиш ці руїни, дуже важко було дивитися на ці руїни», — керівниця ГО «Носівська активна молодь» Ірина Багіна.

Приїхавши додому, волонтери розмістили оголошення про збір нової допомоги.

«Люди відгукнулися, одразу поприносили мішками цукор, макарони, борошно. Все, все, олію і ковбаси навіть приносили, яйця, молоко. І так через два дні ми знову здійснили поїздку, але вже для цивільних людей. Роздали людям продукти, люди приходили та просили адресно надати допомогу. Тоді ми формували списки по будинках – куди їхати, хто в тому будинку проживає», — керівниця ГО «Носівська активна молодь» Ірина Багіна.

Після декількох поїздок на Чернігів до громадської організації почали звертатися й інші жителі постраждалих міст.

«Почали звертатися хлопці з Донбасу, там також була доволі складна ситуація з продуктами харчування. Ми теж зібрали все необхідне і відвезли, і досі їздимо.

Дуже велика дяка, що Петро Новик, Олексій Новик і Любенко Віктор, які організовують це все. Молодь так працює і сортує, збирає, проводить акції зі збору коштів, але величезний шмат роботи роблять саме ці хлопці, які їздять на Донбас. Ризикуючи своїм життям, своїм часом, своєю сім’єю», — керівниця ГО «Носівська активна молодь» Ірина Багіна.

Крім гуманітарної допомоги продуктами та речами першої необхідності, організація допомагає й у виготовленні маскувальних сіток.

«Чесно, ми взялися і думали, що все це дуже просто, а потім сіли, а воно стільки терпіння потребує, спини болять. Одну сплели, тут кажуть: треба другу. Ну, добре, починаємо другу, сплели, ну дай Боже. Зараз у міру можливості молодь ходить і допомагає.

У нас зараз у Носівці чотири точки, де плетуть маскувальні сітки, дуже велика честь їм та шана, бо це таке, що дійсно потрібне хлопцям, від цього залежать їхні життя», — керівниця ГО «Носівська активна молодь» Ірина Багіна.

А ще разом з іншими волонтерами «Носівська активна молодь» збирає та купує необхідні прилади та обмундирування для військових. Керівниця зазначає: працюватимуть на Перемогу скільки потрібно, бо найголовніше для молоді – жити в незалежній, вільній і щасливій Україні.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button