Суспільство (відео)

Зброя Перемоги: у Чернігові погасили нову марку воєнного часу, присвячену Дню Збройних Сил України (Відео)

 «Вільха», «Нептун», «Стугна-П», «Байрактар ТБ2», FGM-149 «Джавелін», «M142 Хаймарс», або, іншими словами, «Зброя Перемоги» – під такою назвою в Чернігові презентували нову марку воєнного часу, присвячену Дню Збройних Сил України. Урочисте спецпогашення відбулося біля в’їзду до міста, де ще в березні наші воїни героїчно боронили Чернігів. До церемонії також доєдналися і захисники: начальник Чернігівського прикордонного загону Олександр Чорний, військовий комісар області Олег Гончарук і полковник Дмитро Брижинський, який керував обороною Чернігова під час активної бойової фази в лютому та березні. Він розповів, що й сам у дитинстві колекціонував марки.

«Це була така дитяча забава, і дуже цікаво було, коли до рук потрапляли якісь ексклюзивні марки того часу. Тоді за них ми віддавали дуже багато інших марок, які були не такі цікаві. То я впевнений, що за цими марками років через 10-15 усі також будуть ганятися та шукати, аби отримати їх. Тому як людина, дотична до цієї справи, можу сказати, що це буде коштовна річ у певних спільнотах філателістів», — керівник патронатної служби апарату облдержадміністрації Дмитро Брижинський.

Дмитро Брижинський розповідає, що хоч військова справа є його професійною діяльністю багато років і святкування були різні, але у воєнні часи відзначати День Збройних Сил України – це зовсім інші відчуття.

«У мирний час це була якась така забава, і взагалі Збройні Сили скорочували і ніхто не очікував війни. До 2014 року всі вважали, що ми ні з ким воювати не будемо.

А вже коли безпосередньо Збройні Сили були застосовані за своїм прямим призначенням, починаючи з 2014 року, то сприймаєш це свято зовсім інакше. З гордістю і дуже серйозно, це свято повинні всі відзначати та розуміти, що це дуже тяжка робота, особливо у воєнний час.

Свій екземпляр марки зі спецпогашенням першого дня Дмитро Брижинський планує віддати до Сновського музею на зберігання. Марки «Зброя Перемоги» мають наклад 200 тисяч аркушів. 6 і 7 грудня на головному відділенні Укрпошти в Чернігівській області діятиме спеціальний штемпель», — керівник патронатної служби апарату облдержадміністрації Дмитро Брижинський.

«90 гривень коштує аркуш, на аркуші – 6 марок. 18 гривень із кожного аркушу йдуть на підтримку Збройних Сил України.

Вітаємо зі святом наших Захисників і Захисниць України. Ми віримо у вас, ви незламні та непереможні! Віримо в Перемогу разом із Вами!», — директор філії Чернігівська дирекція АТ «Укрпошта» Олена Дорошенко.

Вже з 9 грудня Укрпошта планує старт продажу марки «Херсон – це Україна», її випустять обмеженим накладом. Тож стежте за новинами, аби встигнути її собі придбати.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button