Суспільство (відео)

Земельний конфлікт між ветеранами війни, срібнянський «дерибан» і бідні автодорожники: сесійні пристрасті Чернігівщини (Відео)

Що ближчі вибори, то емоційніші сесії на Чернігівщині. Взаємні претензії, бажання поговорити та міграції депутатів як ніколи затягнули зібрання народних обранців.

«Депутати є в партіях, але висуваються з приставкою «само». «Само»», — говорить Іван Якуб, депутат Чернігівської обласної ради.

Навіть, здавалося б, одностайні питання ставали дискусійними. Як із обранням голови Чернігівського реабілітаційного центру для учасників бойових дій. На посаду претендував і отримав її Андрій Требух. Але…

«Він воїн, він герой нашого часу і він бачить та знає перспективу розвитку цього центру», — зазначає Ірина Кузіна, в.о. директора Чернігівського обласного реабілітаційного центру.

«Щодо призначення пана Требуха керівником реабілітаційного центру… Не всі погоджуються з цією ситуацією», — говорить Святослав Смолін, член ради ветеранів АТО при ЧМР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У педагогічного вишу з Чернігова хочуть забрати приміщення

 

«Уже є низка питань щодо розподілення землі, до чого саме був причетний пан Требух», — розповідає Святослав Смолін, член ради ветеранів АТО при ЧМР.

Далі – новини з регіонів. На Срібнянщині не вщухає скандал зі звільненням і поновленням на посаді голови громади Олега Куделі.

«Суд визнав, що необхідно поновити його на посаді. Але він не поновлений, проте пройшли сесії, куди не пускали журналістів, і там роздали тисячу гектарів землі на одну з компаній, я її не буду зараз називати», — зазначає Сергій Пащенко, депутат Чернігівської обласної ради.

Дебати змінювались виступами. Один із них – від Служби автомобільних доріг. Там усе стабільно – немає грошей і мало людей.

«Я вам назвав цифру – 3% на дороги. Що можна зробити за 3%?» — запитує Віталій Значко, заступник начальника Служби автомобільних доріг у Чернігівській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

«Ми всього-на-всього контора з кількістю 50 осіб», — зауважує Віталій Значко, заступник начальника Служби автомобільних доріг у Чернігівській області.

Чималу бучу зчинив приїзд на сесію делегації з Прилуччини. Бідкаються, що їх примушують іти туди, куди вони не хочуть, у сенсі об’єднання в громаду.

«Справа в тому, що нас, як кажуть, волоком, ламаючи, примушують об’єднатись», — говорить представник Малківської громади, Прилуцького району.

«Це виключно рішення громади та її жителів, які хочуть об’єднуватись або не хочуть об’єднуватись», — наголошує Ольга Чередник, депутат Чернігівської обласної ради, «Наш край».

Окремо слід зупинитись на одній із «тихих» перемог депутатського корпусу. Так, вдалося не допустити до розгляду чергових «наполеонівських» планів управління комунального майна. Вони хотіли самовільно роздавати благодійну допомогу та переводити працівників на контрактну основу. Тепер же серед планів депутатів – позбавлення права цього управління одноосібно розпоряджатись об’єктами власності громади.

Журналіст: Олег Дешура

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button