Суспільство (відео)

Жити за Божими заповідями та любити дітей: матері-героїні розповіли свої секрети родинного щастя (Відео)

Наталія Гульванська мешкає з родиною в Ніжині. Жінка має п’ятьох дітей. Найстаршому синові вже 26 років. Каже, що їхня сім´я віруюча і живе за Божими заповідями.

«Мої діти служать Богу. Найстарший служить у групі прославлення в Єврейській місіанській громаді. Я вважаю, що фундамент будь-якої сім’ї – це віра в Бога. Одна дитина і ти не знаєш, що з нею робити. А двоє-троє – вже самі гуляють. У мене старший син, він їх усіх і виростив. Треба привчати дітей, щоб вони не були ледарями і самим треба бути прикладом»,- Наталія Гульванська, багатодітна мати.

Сьогодні їй та іншим матерям Чернігівщини, які мають більше ніж п’ятеро дітей, вручили державну нагороду «Мати-героїня». Так само, як і Юлії Руденко. Вона приїхала до Чернігова з Михайло-Коцюбинського. Жінка – мати вісьмох дітей. Найстарший уже служить у армії, а наймолодший ще зовсім маленький. Пані Юлія каже, що всі діти між собою дружать. Вона вважає, що запорука родинного щастя – це любов до дитини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові лікарні планують об’єднати в госпіталь (Відео)

«Чути треба дитину свою, а потім для вас відкривається те, що треба їй дати. Дитині треба все роз´яснювати, все показувати. У кожної матері свій підхід. До хлопчиків один, до дівчинки – інший. Бувають такі хлопчики, що й мамі допоможуть. У мене більше з хлопчиками спілкування, вони більше мені розкриваються»,- Юлія Руденко, багатодітна мати.

Церемонія пройшла в облдержадміністрації. Тут розповіли, що всього в області 3 231 жінка отримала звання «Матері-героїні».

«Отримання звання «Мати-героїня» є підставою отримання одноразової допомоги в десятикратному розмірі до прожиткового мінімуму. Сума – 23 790 грн»,- Олена Дума, заступниця голови Чернігівської ОДА.

Окрім цього, всі жінки, які мають звання «Матері-героїні», отримуватимуть доплату до пенсії. Її розмір залежатиме від кількості дітей.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button