Суспільство (відео)

Мітинг на крові: Чернігівські активісти проти Потапа і Насті (Відео)

Коридор «ганьби», взаємні звинувачення та замість фарби, яку розливали перед концертом Лободи тиждень тому, – свиняча кров. 9 листопада в Чернігові активісти знову влаштували мітинг під стінами драматичного театру. Цього разу протестували через виступ гурту «Потап і Настя».

«Потап і Настя, які їдуть до Московії, спускають там штани, не знають уже, як ублажити ту публіку, і потім без всякої совісті приїжджають. І що, те ж саме показуватимуть – зніматимуть штани?»,  — активістка Наталія Ніконенко.

«Як писали деякі люди Вконтакті, Потап і Настя – це люди, які просто заробляють гроші, що, їм української сцени мало? Російській армії в Росії, можливо, мало місця і вони їздять заробляють гроші до України та Сирії», — активіст Євгеній Деркач.

До акції долучились дружини та матері загиблих в АТО чернігівських хлопців.

«Це приниження України, якщо він сказав «дякую» Росії, за що нам тоді сказати «дякую»? За те, що вони повбивали наших синів? У мене син дуже любив мистецтво, музику і я люблю музику. Але їм не місце тут, тим паче, Чернігівщина одна з тих областей, яка зазнала великих втрат», — мати загиблого.

«Я прийшла показати, що наші діти загинули за Україну, тому вважаю, що люди, які налаштовані проти України, приїжджають сюди тільки заробляти гроші, не маючи патріотизму, не мають права виступати тут», — мати загиблого Олена Запека.

Чернігівські волонтерки підготували для Потапа символічний подарунок  – штани з намальованою мішенню.

«Щоб коли він там штани знімає в Росії, розумів, що може бути мішень на цьому місці», — волонтер Оксана Рубан.

Цього разу штовханини та сутичок між активістами та правоохоронцями не було. Останні кажуть – підготувались краще.

«Наряди ми, звісно, підсилили, з організаторами провели бесіду, щоб не допустити помилок, як минулого разу. А саме, коли без попередження були відкриті ще одні двері і, безперечно, там почалась штовханина. Цього разу пропускна спроможність навіть одного проходу дає можливість безперешкодно потрапити до залу», — начальник поліції Олександр Леонов.

Послухати український гурт до театру прийшло чимало чернігівців із дітьми. Активісти на це уваги не звертали.

«Діти перелякані, я питаю «Що ти робиш?», а він «Нехай до крові звикають з дитинства». Його немає в заборонених списках, і 800 глядачів проголосували за Потапа і Настю своїми квитками», — головний адміністратор Ніна Кропивницька.

Згодом мітингу додали трохи екшну, невідомі кинули в натовп димову шашку.

  • Думаю, що вони не безплатно стоять. До чого тут артисти, вони прославляють нашу країну. Це маразм.
  • У них же нема заводів Рошен. Це їхня професія, вони на цьому заробляють, нехай ті краще справою займуться.
  • Побоювання є, звісно, але в нашій країні такі часи, що всюди небезпечно.

Концерт розпочався із майже годинною затримкою. Працівники театру, з огляду на попередній сумний досвід, килими прибрали, застеливши замість них звичайну тканину. Адміністратор театру наголосив: жодного вільного місця у залі не було. Під час концерту до коридору театру залетіли ще дві шашки, цього разу налякали тільки журналістів.

До поліції надійшли два повідомлення від громадян щодо подій під театром. Одне з них — розлиття червоної рідини біля входу. Проводиться перевірка, причетних до цього осіб притягнуть до адміністративної відповідальності. Використання димових шашок – це хуліганство, відкрито кримінальне провадження. У пресс-службі поліції повідомили – поки нікого не затримали.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Если-бы наша доблестная полиция подготовилась так-как пологается статусу правоохранительных органов, а не профукивали деньги налогоплательщиков, этого бы цирка с немытыми-небритыми, рыжими-распутными, бедными-проплачеными не было. А несчастным Матерям с фото погибших сыновей прямая дорога в Киев к Вальцману(порошенко).

Back to top button