Суспільство (відео)

Журналіст довів причетність чернігівських правоохоронців до «кришування» лісової мафії (Відео)

Столичний журналіст-розслідувач інформаційного агентства «Новини України» Олег Дейнека на прес-конференції в Чернігові розповів про факти причетності чернігівських правоохоронців до «кришування» лісової мафії, що працює на Чернігівщині.

Як пояснив Олег Дейнека, чернігівський ліс не просто вивозять, а його знищують, і все це, як переконаний журналіст-розслідувач, відбувається під повним прикриттям правоохоронних органів.

Олег Дейнека теж вів листування з нашими правоохоронцями та продемонстрував її журналістам.

«Зокрема прошу вас звернути увагу на три відповіді ГУ Нацполіції в Чернігівській області, якщо ви придивитеся до текстів, то побачите, що вони є абсолютно ідентичними, хоча підписи людей абсолютно різні, відповідь начальника та відповідь заступника однакові, лише числа різні, а текст один і той самий. Це називається відпискою і є стовідсотковим доказом того, що жодної реформи в правоохоронних органах не відбулося, те саме стосується і прокуратури Чернігівської області. Тільки прокуратура чомусь пише відповіді поліції, так вони переписуються одне з одним. І це тоді, коли в Холминському лісництві працівники спіймали людину, яка займалася незаконною рубкою дерев. Є конкретні докази, є люди, які це бачили. Це лише один приклад того, як поліція розслідує ці справи. Все це відбувається, я не помилюся, якщо скажу, під повним прикриттям правоохоронних органів», — журналіст інформаційного агентства «Новини України» Олег Дейнека.

По коментар із цього приводу ЧЕline звернувся до речника Головного управління Національної поліції в Чернігівській області Сергія Бриля. Він відповів, що стражі правопорядку приділяють чимало уваги боротьбі з горе-лісорубами і тими, хто їм допомагає. За словами Сергія Бриля, начальник ГУ Нацполіції в області Едуард Альохін тримає такі справи на особистому контролі. Також, якщо громадянам відомі факти незаконної вирубки лісу, то треба звертатися із заявами до відповідних служб.

А от у звіті обласної екологічної інспекції йдеться про те, що Додамо, що від початку 2014 року в області було порушено низку кримінальних проваджень про незаконну вирубку лісів, що завдала збитків навколишньому середовищу на десятки мільйонів гривень, подальші слідчі дії до цього часу щодо більшості епізодів відсутні, крім того, на численні запити до правоохоронних органів надходили відповіді про продовження слідства без будь-яких результатів20170206_142744 20170206_142801 20170206_142819

 

Ще статті по темі

Back to top button