Суспільство (відео)

Зміна кадрів і збільшення депутатських фондів: в обласній раді провели позачергову сесію (Відео)

Із третьої спроби Чернігівська обласна рада провела другу, позачергову, сесію. На ній ухвалили низку важливих для області програм. Зокрема, програму соціального та економічного розвитку Чернігівщини. Ухвалили програму «Молодь Чернігівщини», передбачену на чотири роки. У її межах понад 32 мільйони виділили на утримання «Молодіжного центру».

«Маємо програму, що пройшла успішну експертизу департаменту економіки, фінансів. Маємо програму, що пройшла громадські обговорення. Маємо програму, яку підтримали всі депутатські комісії», — Андрій Кужель, директор департаменту сім´ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА.

Розглянули і програму, що стосується виконання депутатських повноважень. У її межах обранці мають отримувати депутатські кошти. Минулого року їх розмір для одного обранця становив 100 тисяч гривень. Загалом 636 тисяч гривень не були використані депутатами попереднього скликання. Цього разу учасники сесії вирішили збільшити фонди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати Чернігівської облради збільшили свої фонди майже втричі

«Департамент фінансів згоден із тим, що така програма повинна бути, пропонується передбачити по 100 тисяч від самого початку, як ви проголосуєте. Потім влітку, розглядаючи питання щодо нашої освіти і медицини, насамперед забезпечити ще додаткові кошти на ваші видатки. За останньою інформацією, якою ми обмінялись, більшість обласних рад не передбачала такої програми», — Валерій Дудко, директор департаменту фінансів Чернігівської ОДА.

Попри аргументи фінансового управління, депутати все ж збільшили свій фонд. Тепер він становить 250 тисяч гривень.

Під час сесії визначили умови оплати праці голови обласної ради та двох заступників. Розглянули й кадрові питання. Рішенням сесії звільнено начальника управління комунального майна Андрія Буніна. На його місце призначили депутата з фракції «Опозиційна платформа – «За життя» Василя Куліду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обласна рада звільнила начальника управління комунального майна

Варто зазначити й те, що саме фракція «ОПЗЖ» вийшла з опозиції, яка сформувалась у обласній раді, та ввійшла до більшості, що об´єдналася навколо партії «Рідний дім».

«Ми їх зараховуємо до більшості. Сформована більшість у складі таких політичних сил», — Олена Дмитренко, голова Чернігівської обласної ради.

Наразі ж позиція решти політичних сил, а саме: «Батьківщини», «Європейської солідарності», «За життя» та «Нашого краю» залишається незмінною.

«Ми з першої сесії вважаємо, що перша сесія, обрання голови, заступників і взагалі проведення першої сесії було незаконним, тому щодо цього питання подано позов до суду і ми чекаємо рішення суду. Якщо суд вирішить, що все згідно із законом, то ми братимемо участь у сесіях. Але зараз ми не беремо участі», — Сергій Баришовець, голова фракції «НАШ КРАЙ» у Чернігівській обласній раді.

Планується, що вже приблизно за півтора тижні в обласній раді проведуть чергову сесію, на якій розглянуть бюджет.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button