Суспільство (відео)

Хочеться свята та ізоляція хворих: чернігівці про Новий рік без корпоративів (Відео)


Із 19 грудня в Україні діє цілковита заборона на проведення в ресторанах новорічних корпоративів і бенкетів у розважальних закладах та закладах громадського харчування. Чернігівці розповіли про своє ставлення до такої ініціативи.

«Я вважаю, що правильно, адже, ви бачите, яка ситуація. Якщо не вжити заходів, то що буде далі?»

«Хвороба ходить по всьому світу. Людей треба берегти. У вихідні дні менше народу ходить. Менше хворіють. Якийсь толк із цього буде, треба перечекати ці часи».

«Можна перечекати, якщо така ситуація».

«Це взагалі неправильно. Бо це таке свято, можна сказати, сімейне. І воно повинно святкуватися. Планували піти з рідними, з друзями. – А зараз уже все? – Ну, виходить, що так».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий чернігівський вертеп зробили місцеві майстри (Фото)

«Я вважаю, що це не дуже правильно. Тому що вірус зараз усюди. І в будь-якому магазині. Ми не можемо цього уникнути. Тому свято все одно хочеться зустрічати, хоч би яка ситуація склалася з коронавірусом. Треба, щоб було весело, зібратися з друзями. Не завжди вистачає місця вдома святкувати».

«Ми самі он робимо ресторан, тому для нас це дуже неправильно. Я вважаю, що ті, хто захворів, повинні самі ізолюватися, а не ізолювання робити».

Утім, у новорічну ніч розважальні заклади все ж працюватимуть. Вони зачиняться о першій годині ночі. Свято відбуватиметься у вигляді застілля без будь-яких додаткових заходів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button