Суспільство (відео)

«Змова» ЗМІ проти Багудінової: активістка програла суд журналістам (Відео)

Вона весь час скаржилася на погане самопочуття:

«Це дуже важко знаходитися поряд із катівниками, я повинна стояти як на Голгофі», — говорить позивач Олена Багудінова.

І кілька разів просила суд заборонити її знімати

«Чого вони знімають? Я протестую проти зйомки», — продовжує позивач Олена Багудінова.

Усі страждання цієї жінки викладені в позовній заяві аж на сто сторінок: 50 тисяч гривень моральної компенсації та видалення зі статті «Кролівник-любитель оголосила війну ЗМІ», розміщеної на інформаційному ресурсі «Челайн», інформації про позивача, тобто її ініціалів – із такими вимогами до суду звернулася Олена Багудінова, екс-член громадської ради при облдержадміністрації.

«Морально страждає з цього приводу, переносить душевне хвилювання. Позов є обґрунтований стосовно видалення інформації та стягнення моральної шкоди», — зауважує адвокат Валентина Роговець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кролівник-любитель оголосила війну ЗМІ

Резонансна стаття «Кролівник-любитель оголосила війну ЗМІ» була опублікована на сайті «Челайн» 18 травня  2017 року. Того дня знімальна група інтернет-порталу висвітлювала засідання Громадської ради при облдержадміністрації, членом якої на той момент була Олена Багудінова.

«Коли розпочалося засідання Громадської ради, її голова Ігор Москаленко оголосив, що в залі присутні ЗМІ, відповідно, я бачу, що присутня відповідач 1, люди, які мене знімали, я їх зовсім не знала, стоять і знімають мене, мій виступ був спрямований на те, щоб не знімали мене особисто», — розповідає позивач Олена Багудінова.

Преса зацікавилася дивною поведінкою публічної особи і провела розслідування стосовно неї. Вивчення фактів вивело на статті міського сайту gorod.cn.ua, який свого часу писав про те, що Багудінова начебто замішана у чорному рієлторстві. Усі ці факти з посиланням на першоджерело були опубліковані в матеріалі «Челайн».

«Оскільки політичні діячі та посадові особи, які обіймають публічні посади або здійснюють публічну владу на місцевому, регіональному, національному чи міжнародному рівнях, вирішили апелювати до довіри громадськості та погодилися виставити себе на публічне і політичне обговорення, то вони підлягають ретельному громадському контролю, і потенційно можуть зазнати гострої громадської критики у ЗМІ з приводу того, як вони виконують свої функції, що й сталося на засіданні цієї ради», — говорить відповідач, представник «Gorod.cn.ua» Алла Філатова-Сухова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто така Багудінова: історія про «беззахисну» активістку

Матеріал викликав обурення в Олени Багудінової. У Деснянському районному суді міста Чернігова, де слухалася справа, жінка вимагала покарання одразу двох ЗМІ – «Челайн» та «Gorod.cn.ua», звинувачуючи обидва інформаційні портали у змові проти неї, що триває вже 10 років.

«Я хочу акцентувати суду увагу на тому, що ТОВ «Челайн медіа груп» була створена лише у 2016 році, і до подій, які були раніше, не має жодного стосунку», — наголошує юрист Олександр Постой.

Вивчивши матеріали справи та заслухавши всіх учасників процесу, суд виніс справедливе рішення.

«Суд вирішив у задоволенні позову Багудінової Олени Валеріївни до ТОВ «сіемджи веб проджектс» і ТОВ «Челайн медіагруп» відмовити, рішення може бути оскаржене до апеляційного суду Чернігівської області», — повідомляє суддя Деснянського районного суду м. Чернігова Ліна Карапута.

Чи буде Олена Багудінова судитися далі – покаже час. Коментувати щось позивачка вкотре відмовилась.

«Чи будете ви далі себе захищати і якими будуть ваші подальші дії?…»

Ця одіозна жінка  позиціонує себе активісткою,  та насправді вона зіпсувала життя десяткам простих людей.  Майстерно виконуючи  роль жертви, Багудінова тепер судиться  проти тих, хто розповідає про неї правду.

Ще статті по темі

Back to top button