Суспільство (відео)

Знищений російський танк у Чернігові символічно поставили навпроти радянської самохідки (Відео)

Цей російський танк Т-72 знищили українські захисники під Донецьком під час чергового нападу бойовиків на позиції наших бійців. Доля екіпажу невідома. Судячи з ушкоджень танку російські найманці загинули. Спершу машину підбили, а потім усередині вибухнув боєкомплект.

Це видно неозброєним оком. Цей танк – символ російської агресії в Україні. Адже він є на озброєнні тільки в Росії і був поставлений бойовикам на Донбас, а не куплений шахтарями у військовому магазині. Тепер його уламки стоять як експонат під парканом Оперативного командування «Північ».

Військові кажуть, що хочуть створити виставку під відкритим небом, аби в мирному Чернігові бачили всі жахіття війни. Дуже символічно танк російського агресора поставили навпроти самохідної артилерійської установки, яка за часів Другої світової війни визволяла Україну.

«Танк був підбитий за 30 кілометрів від Донецька під час атаки на Україну. Рік він простояв на лінії розмежування і не було можливості його забрати. Зараз він стоїть під стінами командування як факт російської агресії і вдалих дій українських бійців»,прес-офіцер ОК «Північ» Віталій Кирилов.

Журналіст Юрій Михуля

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button