Суспільство (відео)

Зростання квартплати і нова платіжка за ліфти: чернігівців чекає «тарифна революція» (Відео)

Видихнули після закінчення опалювального сезону, але рано. Гаманці чернігівців не нудьгуватимуть. Влада анонсувала зростання квартплати.

«Попередньо у нас була домовленість яка? Що ми приблизно витримуємо відсоток підняття десь на рівні 22%», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

«Отже, 4.95 плюс 22%. Ну, ми говорили десь про рівень 6 гривень», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Зросте плата за квадратний метр вашого житла більше ніж на гривню. ЖЕКи і мер кажуть, що чекали цього вже давно, паралельно зі зростанням складових тарифу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карантину не буде: Атрошенко хоче провести в Чернігові експеримент (Відео)

«Була домовленість – хоч на одну копійку піднімається електроенергія, ми перераховуємо і в той же день піднімаємо», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

«Повинна проходити тоді, коли змінюються складові цього тарифу. Це мінімальна заробітна плата, паливно-мастильні матеріали і так далі. Можливо, треба було раніше займатися цим питанням, щоб підприємства працювали стабільно. Наша житлово-комунальна послуга завжди надається безперебійно», — Віктор Пригара, начальник КП «Деснянське» ЧМР.

Але і це не головна квартплатна новина. Може з’явитися нова платіжка.

«Чи можемо виключити питання ліфтів взагалі із квартплати?» — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Забезпеченість киснем, кредит онкоцентру та закриття санаторію «Пролісок»: обласна рада зібралась на сесію в повному складі (Відео)

Спочатку від’єднали вивіз сміття, тепер відокремлюють ліфти. А це знову послуги банку, черговий папірець тощо. Нові витрати за, здавалося б, незначного зростання основної квартплати.

«Людям пояснити, що ліфт – це їхнє спільне майно», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

«І нехай це буде людська відповідальність. Служби ходять і опломбовують ці ліфти. Хай люди або ходять пішки тоді. Платять 6 гривень квартплати і ходять пішки, і ліфти ремонтують за свої гроші», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Окремо мер натякнув: якщо обслуговування ліфтів входитиме в квартплату, то й вартість її перевищуватиме шість гривень. Із цими новинами мер сказав комунальникам іти в люди, пояснюючи народу, що влада робить усе правильно.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button