Суспільство (відео)

Алкогольна дієта, доля 10-ї школи і стадіону Гагаріна – історичні рішення 33-ї сесії ЧМР (Відео)

Нові тролейбуси й електробуси до 2020 року мають заполонити транспортні маршрути Чернігова. Про це йдеться у «Програмі розвитку електричного транспорту м. Чернігова на 2018-2022 рр». Дане питання на 33-й сесії міської ради стало найдорожчим, адже вартість реалізації програми – майже 700 мільйонів гривень.

«Не думаю, що хтось буде виділяти 700 мільйонів гривень. Це міфи, це документ, який відірваний від реальності. Але якщо буде кредит Світового банку, то місто зможе купити, наприклад, 60 нових тролейбусів. У наших умовах – це дуже гарно і це вже буде 300 мільйонів гривень – половина цієї програми», — говорить Віктор Бистров – депутат Чернігівської міської ради (НАШ КРАЙ).

6 тролейбусів куплять у цьому році, у наступному – ще 40 «рогатиків» і 10 елекробусів. Обіцяють вдосконалити і модернізувати тролейбусні лінії. Ще одне дороге для бюджету міста рішення – про надання згоди на прийняття в комунальну власність територіальної громади м. Чернігова стадіону імені Гагаріна. Щоправда, поки що це лише звернення, адже підприємство належить державі. Якщо його передадуть місту, у бюджеті доведеться передбачати чималі гроші на утримання стадіону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мильна бульбашка: вся правда про лізингові тролейбуси Чернігова

«Якщо клуб його не купить або не візьме в оренду, це буде додаткове навантаження на міський бюджет – десятки або сотні мільйонів гривень. Ми кажемо, з одного боку, що у нас не вистачає на 10-ту школу 1 мільйон гривень, а водночас фінансуємо такі проекти», — зазначає Віктор Бистров – депутат Чернігівської міської ради (НАШ КРАЙ).

Питання 10-ї школи теж прозвучало на 33-й сесії. Пороги сесійної зали вкотре оббивають представники батьківського комітету ЗОШ. Вони знову вимагали пояснень від мера про причини закриття 10-ї школи.

«Мы хотим понимать, почему остановили проектные работы. Этот вопрос у нас стоит на первом плане. Деньги с бюджета были выделены на проект, проектант сделал большую часть работы, он за нее отчитался. И вдруг бац – и все остановили. На каком основании?»запитує Олена – мама учня Чернігівської ЗОШ №10.

«Вартість ремонтних робіт у даній будівлі буде коштувати від 20 мільйонів гривень. Чи витрачати заради експерименту ще 100 тисяч гривень чи 150 тисяч гривень на проектування, чи ці кошти вкласти в іншу будівлю? Цим можна буде забезпечити нормальний безперебійний освітній процес», — вважає Василь Білогура – начальник Чернігівського міського управління освіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мертва школа № 10: муніципальний театр абсурду (Відео)

Думки депутатів міської ради стосовно долі навчального закладу теж розділилися.

«Нехай працює. Чим більше у нас шкіл, тим краще», — говорить Олег Шеремет – депутат чернігівської міської ради (ОПОБЛОК).

«Я узагалі за здоров’я дітей і за їхню безпеку. Не дай Бог, щось станеться, і потім знову будуть казати, що щось не так. Думаю, спочатку треба визначитися, наскільки правильно в цю школу вкласти кошти. Бо ж є поряд школи, може, вони безпечніші і там можна дати якіснішу освіту, то чому б ні», — вважає Інна Левченко – депутат чернігівської міської ради (БПП).

«Надо честно определиться один раз и сказать, что будет с этой школой – нужна она или нет. Власть молчит, родители, естественно, хотят школу. Тут две заинтересованные стороны. Громада должна сказать свое слово по этому вопросу», — відзначає Володимир Козир – депутат чернігівської міської ради (НАШ КРАЙ).

«Не даю коментарів», — говорить Жанна Шерстюк – депутат чернігівської міської ради (РПЛ).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Той, хто шукає пляшку після 22:00, знайде» – питання про алкоголь на сесії спричинило дискусію

По 10-й школі домовилися знову провести переговори. Батьки і влада зустрінуться 6 вересня. Дискусійним у сесійній залі було і питання алкоголю: у Чернігові хочуть заборонити продаж пива, слабоалкогольних напоїв, вина та горілки у вечірній, нічний та ранковий час. Депутати просили перенести години алкогольної «дієти» для чернігівців: одні з 21:00 і до 8-ї ранку, другі – з 23-ї години і теж до 8-ї ранку. Зійшлися на 22-й годині вечора і до 8-ї ранку.

«Рішення прийнято в цілому».

Єдине, що занепокоїло депутатів, – а як же чернігівці святкуватимуть без алкоголю свята, які проходять на Красній площі?

«Все буде нормально, не буде глінтвейну. Винесемо на Новий рік гантелі на площу і будемо проводить спортивні змагання – Богатирські ігри», — наголошує Владислав Атрошенко – Чернігівський міський голова.

Всього на 33-й сесії міської ради проголосовано майже 30 питань. Серед них – чимало земельних.

Журналіст: Яна Титенок

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Да здравствует самогоноварение и торговля фальсификатами в любое время суток! Да приумножаться многократно доходы ресторанов и кафе в вечернее и ночное время! Да оттопырятся карманы «честных»депутатов.пропихивающих такое «антиалкогольное» решение!!!

Back to top button