Суспільство (відео)

Водоспад у Чернігові: біль селян чи туристичний об’єкт міста? (Відео)

Маловідомий для туристів Павлівський водоспад поза очі охрестили Чернігівською Ніагарою. Хоч і виник він на маленькій річечці Білоус.

Найулюбленіше місце відпочинку усіх чернігівців – Павлівський водоспад. Тут влаштовують фотосесію молодята, приходять на екскурсію діти. Та чи може він стати туристичним об’єктом Чернігова.

Місцеві перуть килими й навіть не дивуються відеокамері біля водойми. Тут щовихідних влаштовують фотосесії та відеозйомки. Такі туристи місцевим уже набридли. Нарікають: гостей тут не раді бачити.

«Машини їздять туди-сюди – дитя не можна випустити. Молодь безкультурна».

Найкращі фотосесії на водоспаді влаштовує чернігівська майстриня світлин. Тетяна Гужва Павлівський водоспад відкрила понад чотирнадцять років тому. Вперше сфотографувала свого сина. Розгледіла чудові краєвиди та відчула надзвичайну емоційну привабливість.

«Дівчата, які хочуть фотосесію на природі, роблять світлини для свого портфоліо тут. Атмосфера хороша, вони отримують емоційний заряд і я як фотограф. Дуже задоволені клієнти», — розповідає фотограф Тетяна Гужва.

Єдине, від чого Тетяна застерігає своїх клієнтів, – слизьке каміння. А тому у воду заходити варто обережно. Каміння непокоїть і головного водника області. Виконувач обов’язків керівника Деснянського басейнового управління водних ресурсів Вадим Потапенко розповідає, що водоспад – це лише обвалений самозбудований бетонний місток.

«Візуально це гідротехнічна споруда. Її створили наприкінці минулого століття, щоб полегшити переїзд через річку», — заначає в.о. керівника Деснянського басейнового управління водних ресурсів Вадим Потапенко.

«Помірявши кисень перед гідротехнічною спорудою і після – звісно, це позитивно».

Та більше спеціалістів водних ресурсів непокоять весняні повені. Хоч річка Білоус мілководна, та весною вона наповнюється талою водою – і отака кам’яна брила може сприяти затопленню навколишньої території.

Журналіст: Наталія Тягнирядно

Оператори: Михайло Пронін, Сергій Бутько

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button