Відеоблоги

Дубай – мрія кожного мандрівника (Відео)

Розмірковуючи про свої торішні мандри, перебираючи всі свої «морські» поїздки: Єгипет, Туреччина, Тай, Шрі-Ланка і Балкани, вирішив зупинитися на Еміратах. Ще не був, але давно хотів. Арабський шик, вишуканість і екзотика все це — ОАЕ. Емірати приваблюють туристів, перш за все своїми футуристичними міськими пейзажами, численними пляжами, розмаїттям і красою, екзотикою і відмінним шопінгом. Але, все по черзі …

Велич і краса по-арабськи

Якщо ви летите вперше, місто та емірат Дубай — саме воно. Звичайно, гідних місць у федеративній державі багато, але почати варто саме з місця, в якому зосереджено весь світ. У Дубаї дуже красива і сучасна архітектура. У багатьох зірок кіно, шоу-бізнесу та спорту тут є власна нерухомість. Такої концентрації елітних автомобілів немає навіть в Токіо, а японці люблять красиві тачки. Але поки, про це ми знали тільки з чуток.

Тільки flydubai

Отже, тур заброньовано, і я з сім’єю чекаю на свій рейс в затишному ресторанчику Міжнародного аеропорту «Київ». Кілька чашок кави, реєстрація, контроль і ми вже на борту шикарного Boeing 737-800 Next Generation авіакомпанії flydubai, обладнаного інноваційними зручними кріслами і, що важливо, з простором для ніг. Літак — клас!

До слова, на всіх сидіннях є цифровий тач-скрін, на якому відображається маршрут польоту в реальному часі, а також є доступ до бортової інтерактивної розважальної системи, яка пропонує понад 1200 годин розваг. Одним словом, нудьгувати не доводиться — під час перельоту кожен пасажир може подивитися кіно чи серіал, на які так і не вистачило часу вдома.

Якщо фільми набридли, можна вибрати ТВ-шоу, прослухати улюблену музику або просто грати в ігри. В системі присутня інтегрована мовна панель, обирайте ту мову, яка вам ближче — російська, англійська або арабська. 5 годин перельоту і ми — на місці.

مطار دبي الدولي- Міжнародний аеропорт Дубай

Перше враження це — аеропорт. Він величезний. Не такий, як Аеропорт Хатсфілда-Джексона в Атланті, і не такий як Хітроу в Лондоні або Ханеда в Токіо, але, теж великий і красивий. Крім туристичної візи, в аеропорту Дубая, звернувшись до сервісних компаній «Marhaba Service» або «Ahlan Services», ви зможете оформити і транзитну візу.

Це в разі, якщо ви вирішите подорожувати далі. Адже, Міжнародний аеропорт Дубай це — хаб, саме через Дубай летять до країн Близького сходу та Африки. Офіси компаній, що видають візи, розташовані безпосередньо в транзитній зоні аеропорту. Рішення потрібно буде чекати 1-4 години.

1 дирхам ОАЕ = 7 гривень

Якщо ви забронювали хорошу 5-ку, швидше за все, вам буде подано окремий трансфер (безкоштовно), а біля виходу з терміналу вас обов’язково зустріне російськомовний представник туроператора. Аеропорт Дубая розташований приблизно в 5 км від центру міста, куди можна дістатися на таксі, автобусі чи метро.

Автобуси 401 і 402 курсують за маршрутами «Аеропорт — Deira City Centre» і «Аеропорт — Dubai City Centre» відповідно, проїзд коштує 3 дірхама. Таксі працюють цілодобово, посадка в аеропорту коштує 25 дирхамів плюс 1.75 дирхамів за кожен кілометр.

Офіційна валюта в ОАЕ (Дубай) — дирхам (AED). Валюту можна обміняти в банках або обмінниках (по місту їх багато), але в обмінниках (Money Exchange) курс зазвичай краще. Приймають, як долари, так і євро, тому яку валюту вести в Дубай немає різниці. Також, всюди до оплати приймають банківські картки.

Дубай — місто емоцій

Краса і шик Дубая вражають! Найвища споруда в світі — вежа «Бурдж-Халіфа» (Burj Khalifa) і готель-«парус» «Бурдж аль-Араб (Burj Al Arab) — прекрасні. Вхід у башту знаходиться на нижньому поверсі Дубай Молл (The Dubai Mall). На 124-му поверсі на висоті 452 метра знаходиться оглядовий майданчик, на який можна піднятися.

Цікаво, що на верху, кожен турист, ну, може нам так пощастило, отримає пам’ятний подарунок — пляшку води і коробочку з горішками. Вода — це круто. Вода в еміратах дорожче бензину. Квитки, на оглядовий майданчик, коштують 100 дирхам на конкретний час, або 400 дирхам на будь-який час відвідування. Побачити і відвідати «Бурдж» можна і вдень і вночі.

До слова, міські краєвиди і пейзажі з вежі прекрасні в будь-який час. Квитки розкуповують швидко, тому краще купувати заздалегідь. Готель Burj Al Arab став символом Дубая, це один з найдорожчих готелів у світі. Форма готелю нагадує вітрило. Будівля стоїть в морі на відстані 280 метрів від берега на штучному острові, з’єднаному з землею за допомогою мосту.

У цьому готелі знаходяться одні з кращих ресторанів в світі. Гості, які не проживають в цьому готелі, не можуть просто так потрапити до нього, для цього треба замовити столик в одному з ресторанів готелю. Взагалі, все місто — це емоції і враження. Варто, просто, озброїтися «фотіком» і піти, світ за очі. Найголовніше, що турист тут відчуває себе в абсолютній безпеці. Адже взаємодія місцевої поліції з корінним населенням дуже щільне.

Ця система відносин вибудовувалася протягом декількох десятиліть. «Локали» — корінні жителі тут в пошані. Ваше слово проти слова «локала» практично завжди буде не на користь туриста. Важливо! Не варто прискіпливо дивитися на місцевих жінок. Дівчатам носити відверті сукні, чоловікам не в урни кидати сміття та недопалкине або пити пиво на вулиці.

Якщо хтось із місцевих побачить таке неподобство, обов’язково повідомить у поліцію, яка наздожене вас вже за кілька хвилин. Місцеві копи дуже мобільні, швидкі і суворі. Як мінімум, вам випишуть штраф, як максимум відвезуть до відділку. А ще, практично по всій країні добре розвинена інфраструктура активного і цілковитого стеження.

По цьому, угон автомобіля в еміратах — нонсенс. Майно знайдуть. І так, практично по всіх еміратах, їдять на потужних автомобілях американського і японського виробництва. І не від великої любові до цих країн, а від дешевизни палива. Саме, після розробок нафти і газових родовищ в еміратах, з 50-х років минулого століття ОАЕ перетворилися на світовий центр моди, достатку і заможності. Разом з нафтою, потекли й гроші.

The Dubai Mall — 1, 2 млн. М²

Дубай — це рай для любителів шопінгу. У місті величезна кількість торгових центрів, але найзнаменитішим є Молл Дубай, він же є найбільшим торговим центром в світі. Загальна площа центру становить більше 1,2 млн. М², торгова площа — 350 244 м². Торговий центр знаходиться в районі Дубай даунтаун — нового комерційного та ділового центру Дубая, дістатися до нього можна на таксі або метро (станція Burj Dubai на червоній гілці).

У Моллі Дубай перебувають 1200 магазинів, а також культурно-розважальні комплекси. У торговому центрі можна заблукати і провести там цілий день. Інфраструктура вибудувана таким чином, що нудьгувати не доведеться ні вам, ні вашим дітям, ні вашій дружині. Якщо, такі є.

Дубай — місто контрастів

Вранці тут можна купатися, а вже ввечері кататися на лижах. У Дубай працює SkyDubai — центр зимових розваг: лижі, сніжки і ковзани. Незважаючи на вдалу географію еміратів, тут також є своя сезонність. Влітку, стовпчик термометра може піднятися до 50 градусів, але, як кажуть — жити можна. Але, приїжджати на відпочинок, все ж краще восени або взимку.

Зимовий шопінг — це місцева гордість. Перед Новим Роком сюди за знижками та різними радощами, прилітають з усього світу. Є тут й інші визначні пам’ятки: музеї, мечеті, ринки, фонтани, численні магазинчики, марина, сафарі і Феррарі-парки, Дісней-ленд. Але пам’ятайте, що на всі ці земні радощі потрібні гроші і чималі. Скажімо, екскурсія на одну особину, в середньому, коштує 80-120 у.о.

Думайте самі, вирішуйте самі …

7 емірів і 7 еміратів

Безсумнівно, крім міста Дубай варто було б відвідати і багато інших мегаполісів та еміратів: Абу-Дабі, Аджман, Дубай, Рас-ель-Хайма, Умм-ель-Кувейн, Фуджейра і Шарджа. У кожному з цих еміратів чимало прекрасних мережевих готелів, які дійсно здивують своїми шедеврами і багатством самого досвідченого мандрівника.

Вони всі різні і в кожному з еміратів своя специфіка розваг і спрямованість. А можна і в сусідній Оман махнути, до індійського океану. Якщо говорити про загальні враження, можна сказати коротко — інший світ. Відпочинок в Дубаї, не можна порівнювати. Радість ексклюзивна! Але, як банально це не звучить, краще 1 раз побачити все самим, ніж 100 разів почути…

Ще статті по темі

Back to top button