Колонка редактора

Майже сенсація: Путін «молиться» на фашиста Ільїна і навіть привіз його прах до Росії

Українські мізки десятиліттями труїли брехнею про велич російської імперії, добродушність росіян і православний Божий путь московитів. Натомість Україна в межах пропагандистських тез Росії була чимось неповноцінним, несправжнім, негативним…

Попри цей опіум, який вливали в нас усюди (зокрема й у деяких шкільних дисциплінах), я з самого дитинства відчував огиду до всього російського.

Я любив, люблю і любитиму СВОЮ країну, СВІЙ народ, СВОЮ Богом дану нам землю.

Вакциною проти москальської зарази для мене були книжки.

Росіян я зневажав і чітко знав, що нічого доброго від них чекати не варто.

Як бачимо – не помилявся. Тепер же я не просто зневажаю росіян, я їх люто ненавиджу всім своїм щирим серцем і бажаю їм назавжди зникнути з планети. Всім.

Але не про лють.

Хочу поділитися з вами дуже цікавою інформацією.

Упевнений, що не всі про це знають і не всі акцентують на цьому увагу.

Але ці речі справді важливі в аспекті ідеологічних міркувань.

Дикі племена, фашисти і схиблений вожак

Росія – апріорі не країна. Це величезний шматок території, на якій проживають дикі племена, що сліпо вірять своєму схибленому на голову вожаку. І цьому вожаку вдалося переконати своїх безхребетних блазнів, що сусідня Україна – не цивілізована миролюбна європейська держава з колосальним потенціалом, а секта небезпечних нацистів.

Але виявляється, насправді лідер московитів сам неабиякий прихильник фашизму. Не жартую.

Стежки Геббельса, патріарх російського фашизму і народ свиней

Путін десятиліттями успішно крокує фашистською дорогою гітлерівського пропагандиста Геббельса. Ось вам кілька цитат сподвижника фюрера. «Брехня, повторена тисячу разів, стає правдою». «Дайте мені засоби масової інформації і я з будь-якого народу зроблю стадо свиней». «Найгірший ворог будь-якої пропаганди – інтелектуалізм».

Нічого не нагадує?

А тепер узагалі бомба-ракета.

Мало хто знає, але колись давно в імперських духовних болотах російської імперії жив такий собі публіцист, професор, філософ Іван Ільїн. Цього мислителя називають патріархом російського фашизму.

2022-08-09_121358

Народився цей «діяч» у 1883 році аж у Москві. Ріс, зростав, творив. Парадокс, але за свої філософські «творіння» Ільїна тоді вигнали з Московії. Навіть мало не розстріляли. Спершу він співав оди Гітлеру та Муссоліні в Німеччині, а потім вшився до Швейцарії. Там і помер у 1954 році. Запам’ятайте важливий нюанс – помер у Швейцарії. Рухаємося далі.

Не буду описувати біографічне павутиння та основні світоглядні вірування прихильника фашизму на ім’я Іван.

Якщо коротко, то рускій Іван Ільїн був непримиренним монархістом, топив за концепт авторитарної православної держави як єдності духовного і політичного, тяжкий хрест «православного воїна», змушеного чинити зло, аби затвердити добро.

Нічого не нагадує?

Iljin02

А тепер найцікавіше.

Кому «молиться» Путін

Виявляється, фашистська філософія Ільїна лежить в основі (і по ходу в хворій голові) «імперської» діяльності Путіна. Лідер-терорист рашистів не лише періодично цитує Ільїна, він будує модель свого правління на основі його фашистських праць. Більше того, очевидно, Путін в особі Ільїна побачив для себе морального авторитета і щось на зразок ідейного ідола.

2022-08-09_110216

Ось вам мішок доказів.

  1. У 2005 році прах Івана Ільїна зі Швейцарії був перевезений до Росії і відбулося перепоховання на кладовищі Донського монастиря. Причому надгробок був встановлений за особисті кошти Путіна.
  2. Упродовж 1993-2008 років у Росії вийшли 28 томів творів патріарха російського фашизму. Ці книги в Кремлі «наполегливо рекомендують» читати всім можновладцям.
  3. Путін періодично в публічних промовах цитує Ільїна.
  4. У Санкт-Петербурзі започаткували Православний юридичний фонд імені Ільїна.
  5. У 2013 році на базі Державного університету морського і річного флоту ім. адмірала Макарова та Санкт-Петербурзької духовної академії започаткували Міжнародну науково-практичну конференцію «Ильинские чтения».
  6. Нині цитати з праць публіциста-фашиста запроваджені в обов’язкових завданнях для єдиного державного іспиту в Росії.

Путін на могилі Ільїна, 2005 рік

Виникає логічне запитання.

Хто фашисти? Від кого треба захистити Європу і весь демократичний світ?

64_main-v1646628634

Наостанок замість висновку – шикарний абзац зі статті Лариси Якубової «Іван Ільїн. Патріарх російського фашизму».

Спадок Ільїна – ключ до розуміння путінської Росії, що діє за планом свого «улюбленого філософа». Улюблений «філософ» Путіна – фашист, а майбутнє Росії за Ільїним – фашистська диктатура, що збере до купи всі колишні імперські землі і тоді завершиться «даруванням згори» монархії, яка зупинить історичний час на цих теренах навічно.

Останній із москалян і формалін Леніна

Усе ж таки дозволю собі залишити наприкінці ще одну важливу тезу.

Хоч би ким вважав себе бункерний псих, йому вже давно час обійматися з Гітлером і мити свої немощі в формаліні Леніна. І я переконаний, що весь цивілізований світ дуже скоро святкуватиме кончину головного фашиста сучасності.

А дикі племена рашистів отримають унікальну нагоду розділитися на невеличкі частинки та мочити одне одного до останнього москаля.

Слава Україні!

Павло Солодовник, головний редактор «ЧЕline»

 

Ще статті по темі

Back to top button