Колонка редактора

Про секрети успіху, графік на кожен день і марення мріями

Чи плануєте ви свій день, місяць, рік? А життя? Серйозно, чи є у вас «секретний» блокнот із планами на майбутнє, мріями, стратегічними завданнями? Немає? Тоді саме час все змінити та завести священну книгу вашого життя. Не варто іронічно усміхатися. Раджу всерйоз задуматися над тим, про що йтиметься далі.

Я давно цікавлюся історіями успіху та біографіями різних людей. Це вчені, актори, мільярдери, письменники, спортсмени та інші видатні особистості. Історії життя цих людей неймовірні, вони надихають, навчають і мотивують. Багато цих особистостей приділяли (приділяють) значну увагу візуалізації мрій і плануванню власного життя. Що це означає?

Усе просто. Розберімо спершу планування. У мене ще зі шкільної парти було два щоденники. Один – для уроків і домашніх завдань. Інший – для планування дня, тижня, місяця. Я записував туди всі справи, які треба було зробити, зустрічі, тренування тощо. Все – щоб не забути. В студентські часи я також не розставався зі своїм паперовим «секретарем». Зараз і поготів – заберіть у мене мої блокноти, і я перетворюся на безпорадну інфузорію. Планування – це надзвичайно корисний і правильний досвід.

Планування дисциплінує, перетворює вас на людину, яка все встигає. Завдяки плануванню ви стаєте успішнішими, ваша ефективність у рази збільшується. Не вірите? Перевірте. Це дуже просто. Хоч би чим ви займалися, заведіть спеціальний блокнот (я прихильник саме «живих» блокнотів, не гаджетів) і розпишіть плани на тиждень конкретно для кожного дня. Наприклад, у вівторок: підготувати сад до зими; оплатити інтернет; купити лампочки; віддати книгу товаришу. Середа: замінити мастило в автомобілі; переглянути нову передачу; привітати сестру з днем народження. І далі в такому ж руслі. Важлива деталь: треба обов’язково виконувати все заплановане саме того дня, на який запланували. Спробуйте – і ви будете дуже здивовані результатом.

Я ще веду блокнот річних планів. Але про це вже розкажу іншим разом.

І наостанок кілька слів про візуалізацію мрій. Тут теж усе дуже просто і зрозуміло. Мрієте про новий телефон, відпочинок за кордоном, великий будинок, автомобіль чи хорошу роботу? Мрійте і дійте! Розберемо на прикладі автомобіля. Знайдіть фотографію машини, якою марите, і вивісьте на стіну вдома чи на роботі. Головне, щоб ви часто бачили це фото. Якомога частіше думайте про це авто. Перед сном уявляйте себе за кермом цього автомобіля. Візуалізуйте! І одного казкового дня мрія стане реальністю. Я не знаю, як це діє, але точно діє. Безумовно, якщо ви для здійснення своєї мрії і пальцем не поворухнете, то хоч всю оселю замість шпалер обклейте фотографіями машини… Бо ж під ледачий камінь вода не тече.

Кажуть, що візуалізація мрій – це наші сигнали Всесвіту. І Всесвіт допомагає. Можливо, це ахінея несусвітня, але запевняю вас: цей метод точно діє. Спробуйте. Ви ж нічого не втрачаєте.

Павло СОЛОДОВНИК

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button