Коронавірус

10 000 пробірок для тестування на COVID-19 – місцеві підприємці передали в область дефіцитні матеріали

Не лише захисні маски та костюми сьогодні в дефіциті по всій країні. Медики кажуть про нестачу пробірок для забору на тестування COVID-19. У Чернігівській області на допомогу лікарняним закладам відгукнулися місцеві підприємці. Створене об`єднання «Безпека медиків і мешканців регіону під час епідемії» передало 10 000 тисяч таких пробірок для області, а також спеціальні зонди.

«Завдяки підтримці цієї організації наша область отримала зонди та пробірки для забору матеріалів для досліджень ПЛР – для виявлення COVID-інфекції. Коли ми виявляємо пацієнта, ми виявляємо і коло контактних осіб. Якщо людина активно проводила свій час, то, відповідно, величезна кількість людей залучається до обстежень. Також у нас велика кількість контактних медичних працівників, які потребують тестувань, — зазначив начальник управління охорони здоров`я Чернігівської ОДА Петро Гармаш.

Координатор Об`єднання – Галина Синявська. Вона працює головним лікарем Центру радіаційного захисту й оздоровлення населення. Добре знає про потреби медичних закладів, а тому прийняла пропозицію підприємців допомагати їм у добрій справі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медзаклади Чернігівщини продовжують отримувати благодійну допомогу для протидії коронавірусу

«До нашої організації долучилися вже багато підприємців. Мені приємно, що люди самі приходять і пропонують підставити плече нашим медикам. Раніше ми вже передавали різноманітні засоби індивідуального захисту для медзакладів міста та області, сьогодні передаємо зонди та пробірки. Хочу подякувати ТОВ «Лізоформ», Чернігівському хлібокомбінату №2, компанії «Голд Фьюче», фабриці «Елегант», ТОВ «Диво», Парку Природи «Беремицьке», архітектурній майстерні «Соруш», ПП «Інтресклад», ТОВ «Сівермед», Семенівському хлібоприймальному підприємству. А також відзначу суттєву допомогу «Епіцентру». І персонально подякую Мурату Івченку, Сергію Лебідку, Олексію Бутенку, Роману Романову, Журавському. Особливо посприяв у придбанні такого дефіцитного товару наш земляк Валерій Дубіль, перший заступник голови парламентського комітету з питань здоров`я нації», — розповіла Галина Синявська.

10 000 тисяч пробірок рівномірно розподілили між закладами області. Головний лікар ЧМР №3 Віктор Янголь каже, що на добу в лікарні роблять близько 100 заборів крові, а тому надана допомога дуже актуальна.

«Ми вдячні всім небайдужим людям, які нам допомагають. Окрім пробірок, завжди є потреба в засобах індивідуального захисту для наших медпрацівників».

До Другої міської лікарні передали 1500 пробірок. За словами головного лікаря установи Володимира Фаля, коли трапилася біда з COVID-19, то це дуже акцентувало на темі бідності нашої медицини.

«Я з великим задоволенням хочу зазначити, що знайшлося дуже багато небайдужих людей, які допомагають чим можуть. Міська влада виділила приблизно 840 тисяч гривень. Мер подарував апарат ШВЛ. На благодійний рахунок перерахували небайдужі близько 6 мільйонів гривень. Дуже всім вдячні».

Галина Синявська звертається до всіх небайдужих земляків – долучайтеся до роботи об`єднання, щоб спільно робити добру справу на благо рідного регіону.

Контактний телефон об’єднання «Безпека медиків та мешканців регіону під час епідемії» — 096 656 41 76.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button