Коронавірус

«BeHome»: Чернігівські студенти розробили мобільний додаток для боротьби з коронавірусом

Мобільний додаток «BeHome» створений для волонтерів і тих, хто потребує допомоги. Версію для платформи Android уже можна завантажити на Google Play.

Програму розробили студенти другого курсу ІКС Чернігівського технологічного університету Артем Ніщенко та Олексій Максименко.

Вона допомагає надавати або отримувати допомогу в купівлі ліків чи продуктів немолодим людям, допомогу в підвезенні на роботу або до медичного закладу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Волонтери проти COVID»: у Чернігові запрацювала онлайн-карта допомоги для пенсіонерів

Додаток окремо позначає тих людей, яким потрібен транспорт, червоним кольором, усіх інших – синім. Якщо водій автівки захоче взяти пасажира, то він може зателефонувати йому за вказаним номером телефону.

Якщо ж людині треба дістатися місця призначення, то вона може натиснути кнопку «Пасажир», за іншої умови – кнопку «Допомога».

Кожен користувач, прохаючи про допомогу, заповнює спеціальну анкету з контактними даними та визначає своє місце перебування.

Як розповіли розробники додатка в інтерв’ю Svoboda.fm, вони готові працювати над оновленнями програми, аби нею змогли користуватися в усьому світі. А от для iOS додаток поки що не адаптовуватимуть, адже це чималі фінансові витрати.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button