Коронавірус

Через відмову вакцинуватися в Чернігівській ОДА відсторонили п’ятьох працівників

З 8 листопада невакцинованих держслужбовців та працівників, для яких МОЗ визначив обов’язковість вакцинації від COVID-19, будуть відстороняти від роботи без збереження заробітної плати. Поновитися на роботі працівник зможе за умови усунення причин, що зумовили це відсторонення.

«До більш жорстких карантинних обмежень облдержадміністрація готувалася ще влітку. Тоді серед працівників була проведена роз’яснювальна робота щодо запобігання поширенню COVID-19; у структурних підрозділах працювали мобільні медичні бригади. До впровадження «червоної зони» 90% працівників ОДА вакцинувалися. Цим самим, демонструючи власний приклад у протистоянні з пандемією, — акцентувала на брифінгу заступник керівника апарату Чернігівської ОДА — начальник відділу управління персоналом Марина Захарченко. – Відтак, безкомпромісність прослідковується і в питанні відсторонення від роботи через недотримання відповідних вимог чинного законодавства. Станом на 12:00 годину 8 жовтня невакцинованими залишається 26 співробітників структурних підрозділів та апарату ОДА. З них відсторонено – п’ятеро. По десять осіб знаходяться у відпустці або на лікарняному. Один державний службовець звільняється, сьогодні в нього останній робочий день».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Невакциновані педагоги, яких відсторонюють від роботи на Чернігівщині, готові судитися

У райдержадміністраціях не відсторонено жодного працівника.

Невакцинованих працівників, які знаходяться у відпустках, ознайомлені з умовами виходу на роботу.

Нагадаємо, що наявність сертифікатів про щеплення/ПЛР-тестів/медичних довідок про протипокази є умовою роботи і для підприємців. Виконання цієї та інших вимог карантинних обмежень «червоної зони» перевіряють спеціальні рейдові групи. До прикладу, вчора проведено 156 моніторингових санітарно-епідемічних заходів, за результатами яких виявлено 34 порушення. Суб’єктам господарювання надано відповідні роз’яснення.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Ще статті по темі

Back to top button