Коронавірус

Як правильно прибирати підїзди: що страшніше – дезрозчин чи коронавірус

В період карантину всі і всюди різко почали займатись дезінфекціює. Стосується це і багатоквартирних будинків, де «посилили» контроль за вірусами.

Як правильно прибирати підїзди та ліфти, і що насправді становить небезпеку в період карантинних засобів розповів   Андрій Александрін, лікар — епідеміолог, кандидат медичних наук, керівник Національної експертної групи по інфекційному контролю.

За його словами не потрібно витрачати кошти на додаткові дезінфікуючі міроприємства. Підїзди і ліфти в будь якому разі повинні систематично прибиратись, а саме повинно використовуватись  вологе прибирання з використанням миючих засобів. Краще використовувати для прибирання більш сучасний інвентар, оскільки «дідівські» засоби самі довго зберігають в собі патогенні мікроорганізми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Як зустрічають коронавірус у різних країнах: чернігівка розповіла про заходи безпеки в аеропортах

Прибиральники під’їздів не повинні мати особливого екіпірування. Варто вдягати респіратор але не від корона вірусу, а від випарів хімічних дезінфектантів.

Повинні бути визначені поверхні до яких торкаються частіше всього. Це ручки дверей з обох боків, перила, кнопки ліфта зовні і всередині. Обробляють їх дезінфектантом.

Але важливо не переборщити. Як говорить лікар-епідеміолог «Ви швидше угробите свої здоров’я дихаючи хімічними дезінфектантами, ніж корона вірусом. Важливо зберігати спокій і не переборщувати!»

Вважливо забезпечувати особисту гігієну – не торкатись обличчя, використовувати власний дезінфектант для рук.

Цікаво, що на пористих поверхнях це дерево, одяг, папір, картон – вірус йде вглиб і через невеликий проміжок часу не становить небезпеки.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

За інформацією YouTube-каналу «Твій Дім»

Ще статті по темі

Back to top button