Коронавірус

Чернігівська міська лікарня №3 відновила роботу «ковідного» відділення

Cтан поширення захворюваності на COVID-19 у Чернігові та проведення масової вакцинації населення проти коронавірусної хвороби традиційно обговорили на щотижневій розширеній нараді в міській раді сьогодні, 5 жовтня.

Генеральний директор Чернігівської міської лікарні №2 Владислав Кухар повідомив, що з 3 жовтня для госпіталізації хворих на COVID-19 відкрили ковідне відділення у міській лікарні №3 на 70 ліжок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівці тепер хворіють на ковід рідше, але перебіг тяжчий

За його словами, загальна кількість захворілих за два тижні – 569. У стаціонарі перебуває 174 пацієнти зі встановленим діагнозом та підозрами на нього. З них: 127 потребують кисневої терапії, на апаратах-ШВЛ знаходиться 7 хворих. У більшості пацієнтів, які перебувають на стаціонарному лікуванні – важкий перебіг коронавірусної хвороби, й наразі більше пацієнтів потребують кисневої підтримки, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Така ситуація – вчергове доводить важливість вакцинації проти COVID-19. На сьогоднішній день була тільки одна пацієнтка з числа госпіталізованих, яка була вакцинованою, і вона мала легкий перебіг хвороби.

Загалом по місту наразі першою дозою вакциновано 59027 осіб, другу дозу отримали 44729 людей, тобто більше 20% містян вакциновані проти COVID-19.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Прес-служба Чернігівської міської ради

 

Ще статті по темі

Back to top button