Коронавірус

Чи працюють дитсадки і школи на Чернігівщині та про ситуацію з вакцинацією і захворюваністю на ковід

Із 23 вересня Чернігівщина перебуває в «жовтій» карантинній зоні, а це означає посилення низки обмежувальних заходів. Зокрема, пов’язаних зі шкільним навчанням. Адже очно працювати можуть лише ті школи, де вакциновано 80% працівників. Зважаючи на це ЧЕline вирішив з’ясувати, як працюють навчальні заклади в громадах і яка там ситуація із захворюваністю та вакцинацією.

Олександр Кодола, голова Ніжинської громади

У нас перше місце в області з вакцинації. І на сьогодні вакциновано понад 90% працівників сфери освіти, здається, 94%. Немає закладу, де було б менше як 80% вакцинованих працівників. Тому всі садочки та школи працюють.

А люди взагалі хворіють. Ось зранку була нарада, то лікарі доповідали, що показники захворюваності зросли втричі, порівняно з попереднім місяцем. У лікарнях із ковідом перебувають приблизно 100 осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Освітян Чернігівщини відзначили державними стипендіями

Леонід Душа, голова Батуринської громади

У нас, дякувати Богу, мало хворіють. Усі дитсадки і школи працюють. Щодо вакцинації, то люди ходять і вакцинуються.

Роман Боюн, староста Бірківського старостинського округу

По Бірківці в нас наразі немає зафіксованих випадків коронавірусу. Станом на 1 жовтня вакциновано в нас 109 осіб. Усього 556 жителів. Школа працює, дитячий садок працює, 80% персоналу провакциновано. Декому не можна було щепитися, то взяли довідки з лікарні.

А ось у Блистові школа, на жаль, не працює, бо немає 80% вакцинованих працівників. Мої діти в тій школі навчаються. І це катастрофа. Бо як батько не знаю, що робити в цій ситуації. Діти не сприймають дистанційного навчання. І те, що завдання присилають у класрум, то добре. Але ж його треба пояснити. Хто буде пояснювати? Певно, що батьки, які можуть пояснити. Діти самі не розбираються.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button