Коронавірус

Фахівці Держпродспоживслужби перевірили магазини і салони краси в області

Крім ринків та закладів торгівлі, які займаються реалізацією продуктів харчування, Держпродспоживслужба в районах віднедавна також контролює виконання протиепідемічних заходів у непродовольчих магазинах і закладах, які працюють у сфері надання побутових послуг населенню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині Держпродспоживслужба перевірила показники безпечності питної води

Зокрема, спеціалісти Сосницького територіального підрозділу Держпродспоживслужби при здійсненні контролю за дотриманням санітарних норм суб’єктами господарювання звертають увагу на наявність у торгових точках та приміщеннях, де надаються побутові послуги, відповідних пам`яток, ліній розмежування з дотриманням дистанції і на регулювання кількості відвідувачів. Також робиться наголос на правильності обробки поверхонь, місць найбільшого тактильного контакту з використанням дезінфікуючих засобів. Фахівці перевіряють рівень забезпечення необхідних умов для дотримання працівниками правил особистої гігієни, як-то наявність рукомийників, мила, антисептиків для рук, одноразових рушників та серветок.

Під час обстежень проводиться роз`яснювальна робота із суб`єктами господарювання та персоналом стосовно дотримання ними усіх санітарних норм і правил, які діють в умовах карантинних обмежень.

Такі ж роз’яснення щодо виконання вимог Постанови №20 Головного державного санітарного лікаря України отримали і підприємці, котрі спеціалізуються на наданні перукарських послуг у Мені.

Фахівці районного управління Держпродспоживслужби перевірили усі розташовані в місті перукарні і салони краси та надали рекомендації щодо усунення виявлених під час обстежень недоліків.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button