Суспільство

На Чернігівщині Держпродспоживслужба перевірила показники безпечності питної води

Фахівці Чернігівського міського управління Держпродспоживслужби для запобігання негативному розвитку епідемічної ситуації і забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення перевірили стан водозабірних колонок міста та відібрали з них проби води для проведення лабораторних досліджень.

Під час перевірки відібрано 8 зразків питної води для визначення мікробіологічних та фізико-хімічних показників, які свідчать про те,  наскільки безпечну воду споживають жителі обласного центру. Встановлено, що у Чернігові підприємство-постачальник дотримується передбачених законодавством вимог для забезпечення населення доброякісною питною водою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині Держпродспоживслужба заборонила продаж двох іграшок

Санітарно-епідеміологічний нагляд на об’єктах водопостачання та водовідведення міста в умовах загальнодержавного карантину здійснюється у посиленому режимі.

Перевірку об’єктів водопостачання здійснено і в Мені. У такий спосіб спеціалісти місцевого управління Держпродспоживслужби спільно з представниками міської ради і працівниками товариства «Менський комунальник» виконують рішення Ради національної безпеки і оборони України «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом».

Вони, зокрема, перевіряють дотримання охоронного режиму, господарської та іншої діяльності в зонах санітарної охорони джерел та об’єктів централізованого і децентралізованого питного водопостачання на території Менської об’єднаної територіальної громади. Проводиться відбір проб питної води для відповідних лабораторних досліджень.

ГУ Держпродспоживслужби в Чернігівській області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button