Коронавірус

Із чернігівських лікарень почали звільнятися лікарі

Із чернігівських лікарень масово звільняється медичний персонал через брак захисної амуніції, що може вберегти від коронавірусу. Про це ЧЕline стало відомо з власних джерел, а саме від працівниці, яка вже звільнилася. Як приклад вона наводить чернігівську міську лікарню №4.

«До нас водять постійно хворих із температурою під 40, а лікарі стоять лише у своїх біленьких халатиках. Більше того, носять їх прати додому, а не в окремій кімнаті, як це має бути. Сімейним лікарям, які щодня приймають пацієнтів, видали лише 1 марлеву маску, що мало не світиться. Працівникам доводиться шити маски самим. Я вже мовчу про захисні костюми. Їх просто немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ  У прилуцькій лікарні перебуває хворий з підозрою на COVID-19

Зараз медичний персонал у багатьох лікарнях чи поліклініках звільняється через те, що їм не видали захисного одягу і масок, а вони контактують із пацієнтами, зокрема з тими, у яких є підозра на коронавірус», — пояснює жінка.

ЧЕline звернувся по коментар до головного лікаря Чернігівської міської лікарні Юрія Стецькова.

«Ви прийдіть і самі подивіться, чим ми забезпечені. Всі ходять урукавичках і масках. Повністю забезпечені дезінфікуючими засобами. Ще скажу щодо масок. Крім одноразових, маємо марлеві, які шиємо самі. Щодо захисних костюмів, їх у нас немає. Ними забезпечене лише інфекційне відділення другої міської лікарні», – сказав Юрій Стецьков.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Один коментар

  1. А тесты на коронавирус у нас в городе есть?

Back to top button