Коронавірус

У прилуцькій лікарні перебуває хворий з підозрою на COVID-19

У відділенні інтенсивної терапії прилуцької лікарні перебуває пацієнт 35-ти років з важкою пневмонією. Експрес-тест — двічі негативний, але враховуючи, що з’яувати достовірно його анамнез неможливо, для убезпечення подальшої роботи персоналу та достовірного інформування мешканців міста Прилуки проведено забір матеріалу для проведення ПЛР -дослідження, який буде відправлено до референс-лабораторії Києва. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє головний лікар КНП «Прилуцька центральна міська лікарня» Яна Погоріла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині перший підтверджений випадок захворювання на коронавірус

Результат надається орієнтовно протягом трьох днів.

«Пацієнт знаходиться в окремому боксі. В лікарні є 7 апаратів ШВЛ, в стані підвищеної готовності інфекційне відділення, яке може бути розгорнуте до 40 ліжок при потребі. В разі необхідності у вже визначених корпусах додатково можна розгорнути до 200 ліжок для надання допомоги мешканцям. Відшито 1400 багаторазових масок, отримано в якості благодійної допомоги ще 1000 одноразових масок та 100 респіраторів класу FFP3, закуплено 500 захисних окулярів та 50 захисних щитів для обличчя. Замовлено та відшивається 100 багаторазових захисних костюмів та 400 одноразових. На цьому тижні очікуємо поставку додаткової кількості респіраторів та одноразових масок. Лікарі та персонал, які вперше контактуватимуть з хворими на коронавірус, забезпечені захисними костюмами. Підсилені протиепідемічні заходи», — розповідає Яна Погоріла.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Один коментар

  1. В Прилуцкую городскую больницу можно обращаться только за смертью!!!! Если хотите вылечиться или получить хотя бы консультацию и рекомендацию обратитесь как минимум в область!!!! Явный пример: 27.03.2020 в больнице не то что врачей нет, а каждый второй кабинет просто закрыт!!!! В коридоре можно увидеть медсестру или санитарку и те ходят, ВНИМАНИЕ, БЕЗ МАСОК!!!!! Без самого минимуму, не говоря уже о спецкостюмах, перчатках, очках!!!! И это врачи, которые давали клятву????!!!! И где 5 мил. которые выделили из городского бюджета????? Задумайтесь, о своем здоровье и не болейте, желаю всем температуры 36,6 что бы вы не попали к таким «горе врачам» в руки!!!!!

Back to top button