Коронавірус

Кабмін продовжив карантин

Кабінет міністрів продовжив адаптивний карантин щонайменше до кінця року.

Про це повідомляє МОЗ.

На засіданні уряду 20 вересня прийнято рішення про продовження адаптивного карантину та режиму надзвичайної ситуації до 31 грудня 2021 року.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомив, що 21 вересня відбудеться засідання Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на якому оголосять, з якої дати по всій країні встановлюють жовтий рівень епіднебезпеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За минулу добу в Чернігівській області виявлено 41 новий випадок COVID-19

При жовтому рівні діятимуть такі карантинні обмеження:

  • Заборонено проводити масові заходи за участю понад однієї особи на 4 кв м площі території або наповненістю залів понад ⅔ (дві третини) місць у кожному окремому залі.
  • Не більше 4 осіб за столиком в закладі громадського харчування, а відстань між столами – мінімум 1,5 метри.
  • Кінотеатри та інші заклади культури працюватимуть із заповненістю залів менше за ⅔ місць або 50% місць у кожному окремому залі.
  • Спортивні зали та фітнес-центри працюватимуть лише у разі обмеження кількості відвідувачів з розрахунку 1 особа на 10 кв м площі тощо.

Водночас обмеження жовтого рівня епіднебезпеки не будуть застосовуватися, якщо всі учасники (відвідувачі) та щонайменше 80% організаторів масових заходів, працівників кафе та ресторанів, кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, спортзалів та басейнів матимуть хоча б одне щеплення або чинний (72 год) результат ПЛР- чи експрес-тестування.

Кінцеве рішення про те, чи надавати послуги тільки вакцинованим, чи дотримуватися всіх карантинних обмежень, залишається за власником.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button