Коронавірус

На Чернігівщині перейшли до другого етапу послаблення карантинних заходів

На сьогоднішній день є всі підстави для переходу області на другий етап виходу із карантину. Відповідне рішення прийняла вчора, 28 травня, обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яку провів Андрій Подорван, заступник голови Чернігівської ОДА.

За його словами, запобіжні карантинні заходи допомогли уникнути поширення коронавірусної інфекції на території області. На даний час склалися умови для розгляду питання про подальше послаблення карантину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У мерії розповіли, які послаблення очікують на чернігівців із червня

За даними ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України» станом на 28.05.2020 на території області лабораторно підтверджено 147 випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19, 58 осіб одужали. На території області відновлена робота міського і приміського громадського транспорту крім міста Новгород-Сіверський, Бобровицького та  Куликівського районів. Проводиться підготовка до роботи дитячих дошкільних навчальних закладів.

Відповідно до рішення комісії з 1 червня в регіоні дозволено роботу закладів фізичної культури і спорту, спортивних залів, фітнес-центрів (крім проведення групових занять з кількістю учасників більше ніж 10 осіб та не молодше 12 років).

Окрім того, комісія на сьогоднішньому засіданні дозволила:

  • відвідування занять в групах не більше ніж 10 осіб в закладах освіти, проведення професійно-практичної підготовки та державної кваліфікаційної атестації в закладах професійної (професійно-технічної) освіти;
  • перевезення пасажирів залізничним транспортом в усіх видах внутрішнього сполучення (приміському, міському, регіональному та дальньому) між регіонами;
  • міжобласні пасажирські перевезення автомобільним транспортом між регіонами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівці оцінили послаблення карантину (Відео)

Учасники комісії обговорили готовність до відкриття дошкільних навчальних закладів з дотриманням санітарних вимог, проведення протиепідемічних заходів у Чернігівському геріатричному пансіонаті на випадок захворювань на COVID-19 та своєчасне проведення призову громадян на строкову військову службу в червні-липні 2020 року в умовах карантинних обмежень.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Ще статті по темі

Back to top button