Суспільство (відео)

Чернігівці оцінили послаблення карантину (Відео)

Карантин слабшає. Із 12 травня влада вирішила трохи зменшити кількість заборон. Можна гуляти в парках і скверах, запрацювали окремі муніципальні та державні установи, деякий обслуговуючий і торговельний бізнес – непродовольчі магазини, перукарні тощо.

ЧЕline вирішив поцікавитись у містян, як вони поставилися до такого послаблення карантину і чи зняли «карантин для себе».

Чернігівці відповідали на запитання «Що ви думаєте про послаблення карантину та які обмеження для себе залишили?»

«Якщо це можливо, то його треба пом’якшувати. Якщо неможливо, на думку спеціалістів, то… комплексним повинно бути рішення».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За останню добу в області +1 випадок захворювання на коронавірусну інфекцію

«Це добре, що послабили. Як раніше було, так і роблю. Не ходжу в громадських місцях. Постійно в масці».

«Ну маска, та й усе. А так я ж на роботі. Послаблення? Головне, щоб тролейбус ходив частіше».

«Зберігаю для себе обмеження. Які були, ті й зберігаю. В масці ходжу і з дому рідко виходжу. Як ставитеся до послаблення карантину? – Якщо буде рівень захворюваності зменшуватися, то нормально, якщо збільшуватись – то ні».

«Дуже позитивно ставлюся. Але в магазин маску вдягаю або в аптеку. Побільшало свободи, настрій покращився».

«Обмеження зберігаю. А послаблення карантину – це справа особисто кожного. Треба послабляти, але кожен повинен озиратися».

«Я вважаю, що треба дотримуватися елементарних правил карантину. І необхідно, щоб був баланс між вимогами до карантину та роботою економіки».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Послаблення карантину: як і коли відновлюватимуть пасажирське сполучення

«Моя донька в Чехії живе. То там люди дуже серйозно до цього поставилися. Не так, як у нас, багато без масок ходять. Якби зберігали карантин, воно і нормально було б».

«Обмеження зберігаю. – Стосовно часткового скасування карантину? – Послаблення? Думаю, це неправильно. Тому що люди поки що все одно хворіють».

«На карантині для мене мало що змінилось, бо я працювала вдома. А людям, звісно, незручно. У багатьох немає грошей. Послаблення карантину потрібне. А ви для себе зберігаєте якісь обмеження? – Авжеж. Ось щойно йшла та бризкалася антисептиком, бо я заходила до міської ради».

Журналіст Олег Дешура   

Оператор Дмитро  Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button