КоронавірусСуспільство (відео)

Осіннє загострення: як нині чернігівці ставляться до Covid-19 (Відео)

«Війна вилікувала від ковіду» – доволі популярне зараз твердження. Утім, прогрес у статистиці захворюваності доводить зворотне: ковід нікуди не подівся, а отже, заходи безпеки для уникнення зараження досі актуальні. Ми поцікавились у чернігівців, чи дотримуються вони загальновідомих антиковідних норм і яка їхня думка про ковід в умовах війни.

«До лікарні я сьогодні ходила, то там вимагають, а так не ношу. – А не боїтеся захворіти? – Та ні, ми прищепилися, будемо сподіватися».

«Ні, не дотримуюсь я. Хтось каже, по радіо, але не дотримуємось, та й усе».

«У людних місцях так, дотримуємось».

«Звісно, не цілуюся з чужими жінками».

«На ковід не хворіли, можливо. Дві вакцини є. Робили їх ще тоді, коли була перша хвиля. Зараз не до вакцин. Зараз вони відійшли на другий план».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: COVID-19: спеціалісти розказали, який штам циркулює на Чернігівщині та як вберегти себе (Відео)

«У лікарнях знаю, що з 15-го ввели, там уже всі в масках, усе строго. А так, ви ж самі бачите. Зараз трішки на інше звертаємо увагу, інші реалії життя».

«Я не вакцинований і заходів наразі не дотримуюся».

«Якщо чесно, то ні. Маски не ношу взагалі, але дистанцію тримаю. Трохи навчилася за кордоном, бо там зараз нова хвиля і воно трохи є».

«У мене була бустерна доза вакцини, але зараз закінчився термін».

Та хоч для більшості чернігівців сьогодні ковід – радше відгомін минулого, ніж серйозна загроза, стара звичка тримати маску при собі досі актуальна.

«Звісно потрібно, просто ніде не вимагають. А так у мене з собою маска є».

«Ось, будь ласка».

Безперечно, зараз ковід для українців – певне, наймізерніша з усіх наявних проблем. Утім, не варто нехтувати правилами безпеки. Адже для Перемоги над ворогом нам усім потрібні сили та здоров’я.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Таліна Тарасенко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button