Коронавірус

Після COVID-19 може прийти продовольча криза: чернігівський лікар дав невтішний прогноз

«Вмирати — вмирай, а хліб сій», – цю народну мудрість, що багато століть рятувала український народ, на думку чернігівського лікаря-гематолога Івана Осадціва, сьогодні держава нехтує, ставлячи під загрозу продовольчу безпеку країни.

У таких умовах, як лікар зазначає, кращою альтернативою «сидіти вдома» – було б працювати на дачних, присадибних ділянках тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Чернігівський лікар припустив, що масштаби COVID-19 можуть бути значно більшими

«В умовах інсоляції та перебування на відкритій місцевості і в умовах роз’єднаності людей у полі та присадибних і дачних ділянках, ймовірність зараження кратно знижується і фактично є самоізоляцією, потрібно суттєво змінити парадигму подальших протиепідемічних заходів для людей, які займаються весняними сільськогосподарськими роботами. А не просто «тупо сидіти по хатах». Це робота для епідеміологів, як це зробити і швидко навчити людей, із використанням ЗМІ», – зазначає Іван Осадців.

Якщо вчасно не зробити правильні кроки, всі негативні плоди такої політики можемо пожинати восени, через поганий врожай, спричинений погодними умовами. Плюс до цього треба завчасно припинити вивезення майбутнього врожаю (як це було з медичними масками) за кордон, адже самі можемо залишитись ні з чим.

94671948_562554818013158_5371529693742759936_n

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button