Коронавірус

Прилуцькі правоохоронці склали 3 протоколи про порушення правил карантину

На сьогодні правоохоронці склали 3 адміністративні протоколи за статтею 44-3 (порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Матеріали складено на власників торгових точок, які відмовилися закривати свої магазини.

Про це повідомляє поліція Прилук на своїй сторінці у Фейсбуці.

Прилуцькі правоохоронці продовжують працювати в посиленому режимі. Пріоритетом поліції залишається профілактична робота, спрямована на роз’яснення серед населення дотримання правил карантину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігівській області склали два протоколи про порушення правил карантину

Рейди правоохоронців будуть проводитися на постійній основі. У разі виявлення порушень карантину, посадові особи або відповідальні за суб’єкти господарської діяльності будуть притягнуті до відповідальності.

Нагадуємо, що відповідно до статті 44-3 КУпАП, за порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України «Про захист населення від інфекційних хвороб», іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними захворюваннями, передбачено штраф. Громадянам доведеться сплатити від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17-34 тис. грн), посадовим особам — у розмірі від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (34 -170 тис. грн.).

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button