Коронавірус

Ріст захворюваності на Covid-19 у Чернігові трохи «пригальмував»

По місту Чернігову, якщо порівнювати два минулих тижні в абсолютних показниках, є деяке зменшення кількості захворювань на Covid-19. Кількість виявлених випадків зменшилася на 215 осіб. Плюс до того, за цей же період відмічається і збільшення кількості тих, хто одужав — на 165 осіб. При цьому кількість проведених ПЛР-досліджень була більшою. Тобто за минулий тиждень їх проведено 710, а за тиждень до нього — 603. Тобто на фоні збільшення ПЛР-обстежень спостерігається зменшення виявлених випадків захворювань на Covid-19. Про це повідомила заступниця начальника управління охорони здоров’я міської ради Ольга Малець сьогодні, 22 грудня, на щотижневій розширеній нараді в міській раді.

За її словами, якщо аналізувати індикаторні показники (за 14 діб, розраховуються щоденно), які показують, що станом на 7 грудня було 1433 випадки, 14 грудня – 1373, 21 грудня – 1236, то тут теж видно тенденцію до зменшення кількості випадків цього захворювання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігівській області виявлено 105 нових випадків COVID-19

Крім цього, минулий тиждень у лікарнях міста в середньому перебувало 235 хворих на ковід, тиждень до нього – 240, і ще попередній -244. Тобто теж відбувається зменшення кількості хворих, які протягом тижня перебували на ліжках стаціонарів.

Разом з тим, на минулому тижні в середньому 102 людини, які перебували у стаціонарі, потребували кисневої підтримки; зокрема на ШВЛ-апаратах майже щотижня — 5 людей.

 

Ольга Малець нагадала, що сьогодні очікується поставка 10 концентраторів для чернігівських лікарень, які визначені для лікування хворих на Covid-19. Тобто тепер загалом у «ковідних» відділеннях міських комунальних лікарень буде 236 ліжок з кисневою підтримкою. Також паралельно ведеться робота щодо збільшення кількості стаціонарних кисневих точок.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Прес-служба Чернігівської міської ради

Ще статті по темі

Back to top button