Коронавірус

Цілодобова робота аптек і відкриття ломбардів: під час карантину запрацює низка організацій

В Україні розширили перелік дозволених видів діяльності під час карантину. Про це йдеться в рішенні уряду, що вносить зміни до постанови КМУ № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Документ дозволяє продаж запчастин для транспортних засобів, зокрема для тракторів та іншої сільськогосподарської техніки та продаж добового молодняка свійської птиці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У зв’язку з надзвичайною ситуацією запроваджені нововведення для фізичних осіб-підприємців

Окрім цього, вносяться зміни в роботу фінансових установ. Відтак уряд дозволив працювати всім організаціям, які займаються такою діяльністю, зокрема й ломбардам і кредитним спілкам.

Аби зменшити черги та скупчення людей у місцях торгівлі,уряд запропонував запровадити цілодобову роботу аптек.

Також у відомстві рекомендують допускати відвідувачів до торгових залів у розрахунку не більше одного відвідувача на 10 квадратних метрів площі, з дотриманням 1,5-метрової відстані між особами тощо. Це стосується всіх магазинів та інших місць торгівлі.

Як зазначив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко, це робиться для того, аби пом’якшити умови ведення бізнесу, активізувати аграрні компанії для проведення весняної посівної кампанії, спростити доступ населення до фінансових ресурсів і посилити виконання запроваджених протиепідемічних заходів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button