Коронавірус

У Чернігові перестали дотримуватись карантинних обмежень і носити маски (Фото)

Жителі Чернігова, незважаючи на чинні карантинні обмеження, пов’язані з небезпекою поширення коронавірусу, сьогодні масово вийшли на прогулянки центром міста. На клумбах розквітли тюльпани і сакури, які висадили кілька років тому.

Як повідомляє кореспондент УНІАН, родини з дітьми можна зустріти на Алеї героїв, на Валу, у сквері імені Хмельницького. Люди непоспішаючи прогулюються, фотографують квітучі клумби.

При цьому все менше чернігівців можна зустріти на вулиці у масках, а біля закладів, що продають каву, солодощі на винос, ніхто не дотримується соціальної дистанції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За останню добу в області +1 випадок інфікування коронавірусом

Так само містом прогулюються групи підлітків. Кореспондент УНІАН була свідком, коли поліцейська хотіла зробити зауваження трьом хлопцям-підліткам у парку, але ті вдягли маски і розійшлися урізнобіч — зауваження робити було вже нікому. А за сто метрів вони зійшлися і знову пішли утрьох.

Розміщене цього тижня у Faceebook фото групи підлітків на дитячому майданчику, зроблене у центрі Чернігова, викликало жваве обговорення — дописувачі з різних мікрорайонів міста вказували, що дітей дуже рідко можна зустріти у масках, а дитячі майданчики активно використовуються юними жителями міста та їхніми батьками, «ніби ніхто не чув про каранитин». Крім того, чернігівці зазначили, що у дискусіях у соцмережах все частіше став звучати вислів «якщо коронавірус взагалі існує».

Станом на 1 травня у Чернігівській області виявлено 51 випадок захворювання на коронавірус, 4 людей померли, 8 одужали. Власне у Чернігові зареєстровано близько 10 випадків COVID-19 у різних мікрорайонах.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button