Коронавірус

У Чернігові вже запрошують на вакцинацію тих, хто записався через додаток «Дія»

У додатку «Дія» до листа очікування вакцинації від COVID-19 наразі записалися лише орієнтовно 500 мешканців нашого міста. А зараз із тими, хто там зареєструвався, вже зв’язуються і запрошують вакцинуватися. Такі щеплення проводять у вихідні дні (субота, неділя). Про це повідомила заступниця начальника управління охорони здоров’я міської ради Ольга Малець на щотижневій розширеній нараді в Чернігівській міській раді сьогодні, 1 червня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні запустили інтерактивну Карту вакцинації. Чернігівщина посідає 18 місце

Від початку вакцинальної кампанії і до сьогодні в Чернігові загалом проведено близько 9 тисяч щеплень. Серед них першу дозу отримали майже 8 тисяч осіб, решта людей – вже обидві дози вакцини.

За словами Ольги Малець, наразі в міських закладах охорони здоров’я на залишках 512 доз для вакцинації першою дозою цільових груп за визначеною дорожньою картою. До Чернігівської області днями надійшли 11 тисяч доз вакцини CoronaVac. Також очікується надходження приблизно 5 тисяч доз вакцини Pfizer. Ними вакцинуватимуть тільки визначені цільові групи. Усі інші охочі можуть записатися на щеплення через додаток «Дія».

Зараз у Чернігові зберігається тенденція до зменшення кількості захворілих і госпіталізованих у ковідні відділення міських лікарень. Але за загальної позитивної динаміки залишається досить суттєвим показник госпіталізованих, які перебувають на кисневій підтримці. Наразі в ковідних відділеннях їх майже 72% (85 пацієнтів на кисневій терапії + 4 на апаратах ШВЛ) серед госпіталізованих. Це переважно тяжкохворі.

Протягом минулого тижня (до 30 травня) захворіли 137 осіб (-41,9%), одужали – 639, госпіталізовано у міські лікарні – 46 (-34,3%), 83 людей виписали зі стаціонару, померли 10 осіб.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button