Коронавірус

У другій лікарні з’явився ще один апарат ШВЛ

Чернігівська міська лікарня №2 отримала ще один новий апарат штучної вентиляції легень. Він уже встановлений в інфекційному відділенні цього медичного закладу. Обладнання придбала для Чернігова компанія AB InBev Efes Ukraine, якій належить Чернігівський пивкомбінат. Як повідомляється на офіційному сайті компанії, апарати штучної вентиляції легень нею закуплені для лікарень у всіх трьох містах, у яких розташовані її виробництва, ― Харкові, Чернігові та Миколаєві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівській ЦРЛ передали засоби захисту для медиків

Новий апарат ШВЛ мобільний, призначений зокрема для штучної вентиляції легень під час транспортування важких хворих з одного приміщення до іншого.

Таким чином, у міських лікарнях Чернігова загалом уже 38 апаратів ШВЛ.

«Коронавірус став для світу справжнім викликом. Зараз принцип нашої компанії «Об’єднувати людей, щоб зробити світ кращим» особливо актуальний, адже тільки разом ми зможемо подолати це випробування. У такій складній ситуації найголовніше ― підтримувати тих, хто навколо, і піклуватися про них», ― коментує Дмитро Шпаков, президент компанії AB InBev Efes, на офіційному сайті компанії.

Головний лікар Чернігівської міської лікарні №2 Володимир Фаль щиро подякував за нове устаткування та зазначив, що лікарі взяли до уваги досвід колег з інших країн і в умовах сьогодення діють на випередження. Адже новий вірус COVID-19 призводить до швидкого перенаповнення реанімаційних відділень у країнах, де фіксується пік епідемії. За таких умов кожен потенційний апарат і штучна вентиляція легенів у медичних установах – це врятоване життя.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button