Коронавірус

У Ніжині та Носівському районі з 22 вересня працюватимуть транспорт і заклади освіти

Таке рішення було ухвалене на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, під час якого на основі звернень і консультацій з регіонами переглянули карантинні обмеження для населених пунктів, віднесених до «червоного» рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бобровицький район вийшов із «червоної» зони карантину

Одним із питань обговорення стало послаблення карантинних обмежень у Ніжині та Носівському районі, які належать до «червоної» зони. За словами Андрія Подорвана, минулої п’ятниці під час засідання Державної комісії з ТЕБ та НС, Чернігівська ОДА звернулася із пропозицією переглянути карантинні обмеження, які запроваджуються на «червоному» рівні епідемічної небезпеки.

«Ми запропонували дозволити у «червоній» зоні роботу пасажирського транспорту з обмеженням заповнення не більше 50% пасажирських місць. І нашу пропозицію підтримали. Крім того, з вівторка відновлюють роботу навчальні заклади в Ніжині та Носівському районі. Але слід зазначити, що ці послаблення карантинних обмежень – тимчасові. Якщо будуть фіксуватися сплески захворювання, то доведеться скасувати це рішення. Тож закликаю всіх жителів Ніжина та Носівського району дотримуватися соціальної дистанції, особистої гігієни та використовувати захисні маски в громадських місцях», – зазначив Андрій Подорван.

Але ці послаблення карантинних заходів не знімають інших обмежень для територій, які перебувають у «червоній» зоні. Так, згідно з рішенням Державної комісії ТЕБ і НС від 21 вересня в Ніжині та Носівському районі заборонена діяльність закладів культури, кінотеатрів, закладів громадського харчування (ресторанів, кафе тощо), торговельно-розважальних центрів, інших закладів розважальної діяльності, спортивних залів, фітнес-центрів, торговельного і побутового обслуговування населення. Також не можна відвідувати отримувачами соціальних або реабілітаційних послуг установ і закладів, що надають соціальні або реабілітаційні послуги сім’ям, особам, які перебувають у складних життєвих обставинах (тимчасове, денне перебування), крім установ і закладів, які надають соціальні послуги екстрено (кризово), центрів обліку бездомних осіб, мобільних бригад соціально-психологічної допомоги, соціального патрулювання.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій

з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button