Коронавірус

Валерій Давиденко забезпечив лікарні Чернігівщини експрес-тестами на коронавірус й антибіотиками

В умовах поширення коронавірусної інфекції залишається актуальним питання захисту медиків, населення і наявність необхідних медикаментів у лікарнях. За весь період пандемії неодноразово допомагав із вирішенням цих питань народний депутат України, співголова політичної партії «Наш край» Валерій Давиденко.

Чергову партію благодійної допомоги – експрес-тести з різним способом діагностики коронавірусу (класів G і M) – отримали перед Великодніми святами медзаклади Чернігівщини від Валерія Давиденка. А саме: лікарні Ніжинського, Сосницького, Носівського та Новгород-Сіверського районів, а також 208-го округу (Бахмацький, Борзнянський, Куликівський, Менський, Талалаївський і частина Ічнянського р-ну).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медики Ічні та Новгород-Сіверського мають кращий захист завдяки Валерію Давиденку

Про ці тест-системи в депутата просили лікарі, адже нині їх дуже непросто дістати, в наших лікарнях вони фактично відсутні.

Також народний депутат передав у заклади медицини цих районів ще й  велику партію двох видів антибіотиків, які використовують у випадках ускладнень вірусних пневмоній. Усе ще залишається актуальним питання захисту медичних працівників, задіяних у лікуванні хворих на коронавірус пацієнтів. Тож на прохання медиків народний депутат ще й додатково закупив і передав медичні маски, окуляри, рукавички, захисні костюми, бахіли, респіратори FFP3, медичні рукавички з довгими манжетами, медичні шапки, деззасоби, безконтактні термометри й окуляри.

Подбав народний депутат і про сільських жителів свого 208-го округу. Сільським головам і старостам усіх сіл передав маски і засоби для дезінфекції, які вони роздадуть населенню з груп ризику. Найперше – пенсіонерам, щоб старенькі могли вийти і в магазин, і на пошту, і в сільську раду, не наражаючи себе на небезпеку.

«В умовах епідемічної загрози не менш важливою є безпека людей, особливо сільських жителів. Від моїх виборців чую, що під час карантину багатьом проблематично доїхати до міста чи в район, щоб купити собі елементарні засоби захисту. Транспорт не ходить, а у працюючих сільських аптечних пунктах, де вони є, маски й антисептики в більшості випадків відсутні. Не можу бути байдужим до цієї проблеми. Сподіваюся, що маски та деззасоби, які я передав у села, знизять ризики інфікування коронавірусом», – написав у своїх соцмережах Валерій Давиденко.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button