Коронавірус

Відомі чернігівці поділилися думками стосовно ймовірного посилення карантину восени

Нині щоразу частіше можна почути, що ситуація в Україні з коронавірусом загострюється, і дуже скоро можемо опинитися в «жовтій» зоні, а потім, цілком реально, що й у «червоній». Водночас доведеться посилити карантин, а пізніше цілком імовірний локдаун. Принаймні такий сценарій уже озвучив головний санітарний лікар України Ігор Кузін в ефірі на одному з українських телеканалів.

Як бачимо, перспективи більш ніж реальні. Тож журналісти ЧЕline вирішили з’ясувати, що думають про ймовірне посилення карантину відомі чернігівці.

Сергій Безбородько

Сергій Безбородько, екоактивіст і керівник громадської організації «Еко місто»

Можливий карантин – вимушений захід для зменшення зростання захворюваності. Слід ставитися до цього свідомо. Закликаю всіх вакцинуватися і дотримуватися правил особистої гігієни в умовах пандемії

Ігор Коцюбинський

Ігор Коцюбинський, директор Чернігівського літературно-меморіального музею-заповідника М. Коцюбинського

Думаю, посилять. Але що ми можемо вдіяти? Погано, що багато хто не хоче вакцинуватися (такі собі «свідки секти чипування»), що міські маршрутки і навіть тролейбуси переповнені людьми без масок. Звісно, погано…

Марина Рейко

Марина Рейко, бренд-амбасадорка ТРЦ «Hollywood», відома активістка, депутат Чернігівської міської ради

Думаю, що ті маркери, які використовують для впровадження карантину, – важливі, і тут не може бути якихось власних думок. І хоч зараз випадків коронавірусу в місті небагато, опорна лікарня заповнена. Тут треба думати не лише про себе – як мені не хочеться того карантину (мені теж не хочеться), – а про медиків, які захлинаються від роботи. Про тих, хто міг би прожити ще, але випадково заразиться.

Для тих, хто хоче уникнути карантинних обмежень, є вихід – вакцинуйтеся. Моя сім’я вакцинована.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У російських музеях експонуються безцінні речі та скарби з Чернігівщини (Фото)

Юрій Дахно

Юрій Дахно, краєзнавець

У мене стосовно цього питання своя філософія. Я вважаю, що кожна людина має адаптуватись у сьогоднішніх умовах. Люди мають підвищувати свій імунітет. А ті наші карантини ні до чого не призведуть.

Сергій Горобець

Сергій Горобець, кандидат історичних наук, співробітник Українського інституту національної пам’яті

Та що про нього думати? Страшенно набрид. Сам я легко переношу всілякі карантинні обмеження, але ж страждають масові заходи, насамперед спортивні. Півтора року не можемо запустити районну спартакіаду школярів. Були великі плани на цю осінь, але новини насторожують. Тож усе доволі сумно. Бо все якось затягнулося. А сьогодні був на ринку «Нива» – народ майже весь без масок, схожа картина в транспорті, магазинах, розслабилися конкретно. А тим часом показники захворюваності вперто зростають. І це вже не смішно.

Максим Блакитний

Максим Блакитний, заступник директора з наукової роботи Чернігівського історичного музею імені В.В. Тарновського

Якщо кампанія з вакцинації проходить «успішно» і вакцини дійсно «ефективні», то у карантині не вбачаю сенсу. Добова кількість інфікованих по Україні в березні 2021 року доходила до 20 тис. Тоді вакцинація ще тільки починалася. «Нібито» медичні заходи були продумані і мають позитивний ефект, то й карантин наче зайвий. А якщо ж вакцини недопрацьовані, то й кампанія з вакцинації матиме слабкий ефект. Загалом треба дати змогу суспільству жити вільним життя, а не постійними обмеженнями.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button