Коронавірус

Як повернутися додому: що мають робити чернігівці після приїзду з-за кордону

Чернігівці, які повертаються з-за кордону, можуть бути потенційними носіями COVID-19. Аби зменшити ризики розповсюдження хвороби, передбачено обов´язкові заходи, які має виконати людина після прибуття до України.

Як розповів начальник управління охорони здоров´я Чернігівської міської ради Владислав Кухар, усі чернігівці, які повертаються з країн «червоного» списку, мають пробути два тижні в обсервації або здати в приватній лабораторії ПЛР-тест.

«Усе це контролює поліція. Під час в´їзду, в аеропорту, таким людям встановлюють програму «Дій вдома». Далі, якщо людина не проходить відповідне тестування, то вона має два тижні перебувати на контролі цієї програми. Їх можуть у будь-який час попросити вислати знімок, щоб дізнатися, де перебуває ця людина, та перевірити дані з геолокації», – каже Владислав Кухар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Завершити двотижневу самоізоляцію можна самостійно

Обсервація таких громадян проходить удома.

Якщо ж чернігівці вирішують усе ж здати тест, то їм все одно доведеться піти на самоізоляцію, поки не прийдуть результати тестів. У разі, якщо результат негативний, то людина може повертатися до звичного життя.

«У приватних лабораторіях є спеціальні програми, вони одразу дають інформацію про те, що така-то людина пройшла ПЛР-тестування, яке показало негативний результат. І тоді людину знімають з обліку і програмі «Дій вдома», – зазначив начальник управління здоров´я.

Якщо тести виявилися позитивними, то варто звернутись по кваліфіковану допомогу до лікаря, який і керуватиме подальшими діями носія COVID-19.

Ті громадяни, які прибули з країн «зеленого» списку, не повинні виконувати цих вимог.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button