Коронавірус

За минулий тиждень 105 жителів Чернігівщини захворіли на ковід

Від початку пандемії в області діагноз «коронавірусна хвороба (СOVID-19)» встановлено 139 059 особам. За минулий тиждень зареєстровано 105 випадків.

Захворюваність на коронавірусну хворобу (COVID-19) в Україні, як і в області, від початку листопада 2022 року не має тенденції до зростання. Зменшення захворюваності зумовлено проведенням масової вакцинації дорослого населення. Так, в області дві дози вакцини мають 50,0% дорослого населення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До кінця січня на Чернігівщині триматиметься мінусова температура

Вакцинація – це надійний спосіб уберегти себе від важкого перебігу чи смерті від COVID-19. Навіть якщо ви вже перехворіли на COVID-19, щеплення робити потрібно. Вакцини забезпечують надійніший захист. Людина повинна отримати первинний курс щеплень однією дозою вакцини Janssen або двома дозами будь-якої іншої антиковідної вакцини, що дозволена в Україні. Через 5 місяців отримати першу бустерну дозу, через 4 місяців слід зробити другу бустерну дозу. Бустерні дози рекомендовані особам віком від 60 років, а також тим, хто має хвороби, що підвищують ризик важкого перебігу COVID-19. Навіть якщо ви не маєте хронічних захворювань, зробіть бустерне щеплення, щоб убезпечити себе від важкого перебігу СОVID-19.

Бустерне щеплення подовжить ваш захист від важкого перебігу коронавірусної хвороби. Можна використовувати будь-яку наявну вакцину, попри те, якою вакциною ви отримали попередні щеплення.

В Україні дозволена вакцинація дітям від 5 років. Для дитячих вікових категорій підібрана вакцина та дозування.

Вакцина проти грипу не є ефективна проти коронавірусу SARS-CoV-2. Вакцинацію від коронавірусної хвороби можна отримати безкоштовно в центрах первинної медико-санітарної допомоги області.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button