Коронавірус

Знову карантин: МОЗ ініціює варіант до кінця року

Епідеміологічна ситуація в Україні неспокійна, спостерігається зростання кількості випадків захворювання на коронавірус, госпіталізації, і це є загрозливою ситуацією, що спонукає переглядати протиепідемічні заходи.

Про це в ефірі «Громадського радіо» повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

«Це спонукає переглядати протиепідемічні обмеження, які діють на території нашої країни. Що ми можемо вважати вже майже рішенням: щойно була Національна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, де ми виступали з міністром освіти Сергієм Шкарлетом, і 641-ю постановою встановлено карантин і запропоновано змістити канікули для навчальних закладів із 15 по 30 жовтня. Після 30 жовтня будемо далі дивитися, що робити зі шкільною освітою», – пояснив головний санітарний лікар України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школярі Чернігова підуть на канікули з 15 по 27 жовтня

Також, за його словами, запропоновано буде вищим навчальним закладам перейти на дистанційну роботу з 15 жовтня по 15 листопада з рекомендованим виїздом студентів із гуртожитків, окрім сиріт, а також позбавлених батьківської опіки людей, дітей, які приїхали з окупованих територій Донбасу та Криму.

За словами Ляшка, на засіданні уряду у вівторок, 13 жовтня, МОЗ запропонує продовжити карантин до 31 грудня 2020 року. Крім того, за словами головного санлікаря, буде запропоновано обмежити діяльність закладів громадського харчування до 22-ї години.

Станом на 12 жовтня в Україні на коронавірус захворіли 265 454 особи, з них 114  410 одужали, летальних випадків – 5015. Минулого тижня добовий показник захворюваності Covid-19 уперше перевищив 5000.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button