206 округПолітика (відео)

«Фірсовщина»: війна за мандат чи рекламна акція? (Відео)

Після прес-конференції, яку в Чернігові провели кандидат у народні депутати по 206-му округу Єгор Фірсов та його елітна «група підтримки», пригадався сатиричний вислів про печінку та мінеральну воду «Боржомі».

Пізно заметушилися.

До «судного» дня виборів залишилося вже менше тижня, а кандидат тільки зараз надумався кричати про застосування брудних схем підкупу виборців по 206-му округу. Про те, що боротися з проблемою логічніше на стадії її виникнення, чомусь не подумали. Або ж спеціально не захотіли думати.

— Чому ми приїхали сюди? Прикро, що Чернігівщина стає полігоном для використання брудних технологій – підкупу виборців.  Створена сітка, в якій 25 людей тисячників, потім сотники, десятники. Ці люди купують людей за допомогою грошей, — говорить Віктор Чумак, народний депутат України.

За словами народних обранців, вони «заходили на каву» до обласних відділень поліції і прокуратури. Там їм повідомили, що за фактами порушення виборчого законодавства відкрито 17 кримінальних справ. Парламентарі гордо заявили, що беруть ці справи під свій патронат, тобто пообіцяли проконтролювати розслідування до останнього.

— Вразило те, що правоохоронні органи не дуже ефективно і ретельно розслідують. Довго перевіряла прокуратура, зараз прокуратура віддала ці провадження в Нацполіцію. Я попередив керівника поліції і керівника прокуратури, що ці справи стануть предметом розгляду народних депутатів, — сказав нардеп.

На Чернігівщині вже другі вибори поспіль мало не «міжгалактичні» компетентні органи залучають, а підкуп виборців усе ще залишається в тренді. Тому серйозних наслідків голослівні заяви законотворців, очевидно, не матимуть.

Справжнє пекло у день виборів для фальсифікаторів обіцяє влаштувати Єгор Фірсов. Бідний кандидат, який останнього велосипеда ладен продати, аби знайти кошти на черговий 100-тисячний наклад своєї агітаційної газети, пообіцяв привезти на кожну дільницю 206-го аж по три спостерігачі.

— На каждом из участков будет находиться не менее, чем по три человека, которые будут защищать результаты выборов. Это будут и народные депутаты, и наблюдатели, и бойцы АТО, волонтеры, — уточнив Єгор Фірсов, кандидат у народні депутати.

Називати Фірсова чесним гравцем виборчих перегонів буде неправильно. Адже існує така технологія – виправдовувати власний програш «вибриками» конкурентів. Власне, це і спостерігаємо.

А тепер найцікавіше. Цілком вірогідно, що Єгор Фірсов десантувався на 206-й округ зовсім не для того, щоб воювати за мандат нардепа. Чернігівщина вже давно стала полігоном для розкрутки нових політичних брендів.

Найпарадоксальніше те, що депутати Віктор Чумак і Наталія Новак, які приїхали підтримати Єгора Фірсова, навіть не заперечували, що основна їхня мета – це реклама своєї нової політичної сили.

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. Пусть везет да по-больше! Микитась наверняка попытается фальсифицировать выборы! На своих мероприятиях он собрал достаточно паспортных данных наивных жителей города, чтобы попытаться подделать бюлетни (((

    1. Тю, так Микитасик еще и прямо перед выборчими участками может устроить кипишь! Навезет своих титушек и как в Киеве будет убеждать людей, что им нужно делать то, что он говорит … Это быдло столичное может((

Back to top button