206 округПолітика (відео)

Спостерігача з «дільничного полону» звільняла поліція (Відео)

На дільниці № 740860 (с. Радянська Слобода Чернігівського району) члени дільничної виборчої комісії вимагали припинити відеозйомку, намагалися відібрати камеру та фізично перешкоджали спостерігачу вийти із приміщення дільничної виборчої комісії. повідомляє ГМ Опора.

Вночі з 17 на 18 липня спостерігач ОПОРИ, яка була присутня на підрахунку голосів на дільничній виборчій комісії в селі Радянська Слобода, зробила зауваження членам комісії, про те, що після завершення процесу підрахунку та заповнення всіх необхідних документів, вони мають невідкладно виїхати до окружної виборчої комісії № 206.

Члени комісії категорично не погодилися з цим, почали вимагати у спостерігача, щоб вона видалила відео, намагалися відібрати телефон і завадити їй викликати поліцію, фізично не випускали із приміщення дільничної комісії.

Зрештою, на місце події прибули інші спостерігачі ОПОРИ та правоохоронці. Було написано заяву в поліцію, інформація про даний інцидент внесена в єдиний реєстр досудових розслідувань за статтею 157 Кримінального кодексу України Перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача: 1.

Перешкоджання вільному здійсненню громадянином свого виборчого права або права брати участь у референдумі, перешкоджання діяльності іншого суб’єкта виборчого процесу, ініціативної групи референдуму, комісії з референдуму, члена виборчої комісії, члена ініціативної групи референдуму, члена комісії з референдуму або офіційного спостерігача при виконанні ними своїх повноважень, поєднані з обманом або примушуванням, а також ухилення члена виборчої комісії у роботі комісії без поважних причин — караються обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк».

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Не удивлюсь, если не этом участке так же лидирует по подсчетам Микитась. Только у него хватило бы наглости так подтасовывать голоса! Пересажали бы всех его пособников к чертям! Может хоть следующие выборы тогда пройдут честно…

Back to top button