Політика (відео)

Остерська громада сформувала більшість і визначила курс на конструктивну роботу (Відео)

Чергова громада на Чернігівщині вибрала курс на конструктивну роботу та розвиток. Першу сесію провели в Остерській міській раді. Стартувала вона з побажань у «добру путь» від представників територіальної виборчої комісії.

«Виконуйте свої обов’язки не тільки головою, але й серцем. І нехай наше місто і наша громада процвітають»,- Олеся Задорожня, секретар Остерської ТВК.

Оголосили новообраних депутатів і голову громади, яким став представник команди «Нашого краю» Леонід Мисливець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перша сесія Чернігівської облради нового скликання відбудеться 3 грудня

«Я висловлюю вдячність мешканцям Остерської громади, які довірились мені й обрали на цю високу посаду. Разом із вами, шановні депутати, ми наступні п’ять років працюватимемо у злагоді, втілюючи в життя надії на його покращення, і цей кредит довіри ми повинні виправдати»,- Леонід Мисливець, голова Остерської міської ради.

Одразу після оголошення результатів перейшли до формування нової команди, яка координуватиме роботу виконкому та депутатського корпусу.

«Я пропоную кандидатуру на посаду секретаря міської ради депутата – Бардаченко Тетяну Миколаївну»,- Леонід Мисливець, голова Остерської міської ради.

«Бардаченко Тетяна Миколаївна одержала таку кількість голосів. «За» – 15. Не підтримали кандидата на посаду секретаря міської ради – шестеро»,- Любов Лепська, голова лічильної комісії.

Більшістю голосів депутати довірили посаду секретаря депутату міської ради та керівнику Остерского коледжу будівництва та дизайну Тетяні Бардаченко.

«Ви знаєте, що секретар безпосередньо працює з депутатами, і найперше, що мені хотілося б побажати всім нам. У нас не повинно бути протиборства, у нас повинна бути єдність. Люди в нашій громаді втомилися від тієї ситуації, яка тривала в нашій громаді не один рік. У нас дуже багато роботи»,- Тетяна Бардаченко, секретар Остерської міської ради («Наш край»).

Із першої сесії депутати показали свою єдність у багатьох питаннях, продемонструвавши готовність працювати на благо громади.

«Більшість депутатів, обраних у 8-му скликанні, – це депутати авторитетні, які займали раніше посади, приватні підприємці, керівники установ, організацій. Тому депутатський склад потужний»,- Леонід Мисливець, голова Остерської міської ради.

Ще до виборів теперішні обранці знали основні акценти – чому, для кого і над чим вони працюватимуть, отримавши мандат довіри від жителів громади.

«Найболючіша у нас проблема в нашій громаді – це відновлення роботи нашої лікарні. Також дуже багато проблем із нашим благоустроєм – освітлення вулиць і ремонт доріг. Ще багато проблем зі сміттям. Але над цим ми будемо працювати»,- Леонід Мисливець, голова Остерської міської ради.

«Це і сміття. Це і дороги. Це і лікарня. Я вважаю, якщо в нас буде взаємоповага та спільна робота, то ми будемо працювати на благо громади»,- Ірина Куран, депутат Остерської міської ради («Наш край»).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Атрошенко скликає грудневий виконком

«Акценти? Хотілося б працювати над тими акцентами, про які говорив голова. Це і лікарня, і стадіон, і водопровід. І багато інших проблем»,- Світлана Адаменко, депутат Остерської міської ради («Рідний дім»).

«Мабуть, освітлення, дороги. Поточні, найпроблемніші питання, що стосуються не тільки Остра, а й усієї громади»,- Олена Артемюк, депутат Остерської міської ради  («Наш край»).

«Насамперед це лікарня. Це першочергове питання»,- Людмила Корж, депутат Остерської міської ради  («Сила і честь»).

Загалом перша сесія здебільшого одностайним голосуванням визначилася зі структурою працівників апарату ради, утворила постійні комісії, виконавчий комітет, затвердила одного із заступників міського голови та ухвалила ще цілу низку різних організаційних рішень.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button