206 округ

Вибори, вибори… Соколов розчулює турботою про дітей, а «Наш край» закликає не піддаватися на провокації

На старті виборчої кампанії до Верховної Ради в чернігівському окрузі № 206 активізувалося політичне життя. Це одразу привернуло увагу оглядачів, зважаючи на вже традиційну скандальність останніх перегонів у місті. Розпочали кампанію кілька кандидатів. І водночас з’явилися ознаки зловживань, незаконних маніпуляцій і намірів скуповувати голоси виборців.

Оглядачі вже зафіксували перші спроби формувати соціальні мережі задля скуповування голосів на користь визначеного кандидата. Вони виокремили кілька реальних і потенційних кандидатів, які можуть спробувати сили в Чернігові.

2016-05-24_113611

Одним із перших стартував одіозний столичний забудовник Максим Микитась. Його кампанія розпочалася із привітань із Великоднем, із масової «джинси» в місцевих ЗМІ та реклами фільму про роковини Чорнобиля. Цей кандидат може мати доступ до адмінресурсу і точно має необмежені, як для Чернігова, фінансові можливості.

2016-05-24_114209

На центральних каналах засвітився екс-нардеп Єгор Фірсов, якого побавили мандата колишні колеги з БПП. Він прагне знову потрапити до будинку під куполом, аби довести колишній фракції помилковість її демаршу. Окрім того, пролунали доволі непереконливі й кволі заяви опального екс-заступника генпрокурора Віталія Каська про готовність балотуватися. Проте якихось осмислених рухів екс-заступник Шокіна наразі не здійснював.

Обласний радикаліст-ляшківець Блауш також може спробувати балотуватися, з огляду на його активність, яку він, очевидно, вважає передвиборчою стратегією. Хоча експерти невисоко оцінюють інформативність його регулярних походів до церкви з подальшим докладним висвітленням у Facebook Блауша.

Експерти записують до фаворитів і досвідченого екс-мера Чернігова Олександра Соколова, який представляє «Наш край». Після певного затишшя він знову демонструє політичну активність. Соколов розмістив у Чернігові борди з привітаннями до Дня захисту дітей, чим розчулив свій традиційний електорат і змусив заговорити про себе чернігівський політикум. Експерти вважають, що Соколов у такий спосіб моніторить настрої виборців, аби визначити свої політичні плани.

01

На користь цієї версії свідчить і доволі жорстка заява обласної організації фракції «Нашого краю». Там застерегли своїх членів, активістів і прихильників від участі у схемах зі скуповування голосів, за що передбачена кримінальна відповідальність. «Закликаємо наших симпатиків не вестися на провокації щодо залучення до роботи в різних виборчих штабах», – ідеться в заяві.

У партії визначаться із власним кандидатом на перегонах в окрузі № 206 до кінця поточного тижня. Мало хто сумнівається, що таким стане добре відомий у місті Олександр Соколов.

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. Микитась из всего списка кандидатов самый приблатненный будет. Еще не так давно его, как и нашего любимого мэра, финансировал Янукович. Свои фирмы, которые занимаются нелегальными застройками и рейдерскими захватами, столичный кандидат решил регистрировать в Панаме. Зачем платить стране налоги, как обычный житель, если ты такая важная птица и имеешь возможность спрятать деньжата в оффшорах?.. ((

  2. Ух ти, який гарний малюнок! Самі наваяли, еге?

Back to top button