Новини

5 речей, які зазвичай забувають, коли мандрують автівкою

Автоподорожі до європейських країн стають дуже популярними серед наших земляків. І справді: з безвізом їдеш, куди бажаєш, у будь-який час робиш зупинку та насолоджуєшся краєвидами. Подорожуєте ви удвох чи у великій компанії друзів – автомобільна поїздка потішить та стане цікавим досвідом у вашому житті.

Отож, речі, документи, аптечка, запасні ключі від авто – нічого не забули? Здається, що ні. Але насправді для мандрів автошляхами за кордоном потрібно ще дещо.

Запчастини та витратні матеріали

Пам’ятайте, що повністю надійної техніки не існує. Так, можливо ваша “ластівка” витримує спринти й марафонські дистанції – довго їздить без нарікань. Але досвідчені водії завжди виділяють окремий куточок у багажнику для коробки із запчастинами, витратними матеріалами та автоінструментами, серед них:

  • компресор;
  • домкрат;
  • трос для буксирування;
  • ліхтарик;
  • запчастини, які водій здатний самостійно замінити на місці пригоди, тощо.

Звичайно, беріть з собою запасний сайлентблок, але його потрібно замінювати на СТО. Якщо раптом руль почне в’яло реагувати, доведеться шукати найближчий сервісний центр.

“Майстри скористаються вашими запчастинами та візьмуть гроші лише за роботу. Це заощадить ваш час, оскільки не треба буде шукати в незнайомому місті магазин, та гроші, адже ціни на автодеталі в Європі вищі”, — пояснили консультанти одного з великих інтернет-магазинів в Україні з продажу поліуретанових автозапчастин AvtoPN.

asfsg

Реєстратор

Якщо у вас його немає, то купіть. Для поїздки європейськими автобанами він вкрай необхідний. Крім того, що прилад зафіксує ДТП, він збереже у пам’яті найкращі моменти з подорожі. Відео з нього легко завантажується на смартфон.

Краще обирати пристрій з технологією Super HD, що фіксує якісне зображення. Дешеві реєстратори ледь здатні зафіксувати номер машини, що пересувається зустрічною смугою. Розумні гаджети у дорозі – вже не примха, а необхідність для безпеки та контролю. Та у Європі є свої правові норми стосовно встановлення реєстраторів: забороняється комерційне використання або публікація знімків в інтернеті, у тому числі, у соцмережах.

asdad

Дрон

Автоподорож – це завжди гарні цікаві локації, до яких не потрапити, коли мандруєш гуртом на автобусі або пересуваєшся залізницею. Кожна зупинка – чергова серія фото. А як щодо відео? Та ще й з повітря. Для цього ідеально підійде дрон. Він зафільмує мальовничі краєвиди, що недоступні людському оку з землі.

Інформацію про різні моделі та їх здатність знімати якісне відео можна подивитися, наприклад, тут: modelistam.com.ua, але спеціалісти магазину радіокерованих моделей Planeta Hobby, до яких ми звернулися за допомогою у виборі дрона, попередили: кожна європейська країна має власні правила використання дронів, туристам варто з ними ознайомитися.

“Деякі держави вимагають зареєструвати безпілотник, інші – ні. Через ігнорування місцевих законів можна отримати значний штраф та ще й дрона відберуть. Тому, будьте обачні”,- підкреслили експерти.

Готівка

Не покладайтеся на 100 % на банк у смартфоні. Дорогою може трапитися ситуація, коли пейпас буде не актуальним. Навіть картка не врятує. Іноді термінали не дуже привітні до іноземних кредиток – відмовляють в авторизації, безкінечно обробляють запит. Магазини та заправки, які розташовані між населеними пунктами, далеко від великих транспортних розв’язок та міст не завжди мають термінали для безготівкового розрахунку. Окрім картки з великим лімітом, має бути вдосталь готівки, бажано у валюті країни. Окрема стаття витрат – платні автошляхи, де також потрібен кеш.

Тепер ви точно нічого не забули. Вдалої подорожі!

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button