АФІША

У чернігівському музеї презентують виставку онлайн

Пандемія змусила нас бути вдома, обмежити зустрічі та спільні заходи. Але ніщо не може обмежити спілкування. Сьогодні як ніколи актуальними є пошта, комунікація засобами зв’язку та листування. А як уявити листування звичайною поштою без поштових марок?

9 квітня Чернігівський обласний художній музей імені Григорія Ґалаґана спільно з Чернігівською дирекцією АТ «Укрпошта» відкривають виставку з фондів музею і приватних колекцій «Поштова марка» в режимі онлайн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Віртуальна екскурсія: чернігівський музей створив 3D-експозицію

Мета проєкту – на прикладі музейної колекції дати уявлення про поштову марку як атрибут державності, бо вона є не просто знаком поштової оплати, а відображає історію, культуру, фінансову систему та систему зв’язку між громадянами.

Державні символи, родові колекції, історія та сучасність, твори з колекцій світових музеїв переплелися на марках, розміщених в експозиції музею. Відвідувачі виставки зможуть долучитися до видатних творів Леонардо да Вінчі і Тиціана, Рєпіна, Врубеля, неповторних марин Айвазовського, казкових малюнків Білібіна, динамічних робіт Петрова-Водкіна і Дейнеки та інших митців у поштових мініатюрах.

Куратор проєкту – старший науковий співробітник музею Олена Ісаченко.

Початок трансляції відкриття – 9 квітня о 13:00 на сторінках музею в соцмережі «Facebook» та на каналі «YouTube» Galagan ArtMuseum.

Виставка триватиме до 30.06.2020 р.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button